Μαλέλης κατά Μουτζούρη για το Σάρλιτζα Παλλάς

Μαλέλης κατά Μουτζούρη για το Σάρλιτζα Παλλάς

Δριμεία κριτική ασκεί στον Περιφερειάρχη Κώστα Μουτζούρη, με ανακοίνωση του ο Σταμάτης Μαλέλης υποψήφιος Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, αναφορικά με την τύχη του Σάρλιτζα Παλλάς.

 

Αναλυτικά όπως αναφέρει: «Προκαλούν θυμηδία για τα «έργα και τις ημέρες» της Περιφερειακής Αρχής του κυρίου Μουτζούρη τα όσα αποκαλυπτικά αναφέρονται σε ρεπορτάζ του Τύπου της Λέσβου αναφορικά με την τύχη του Σάρλιτζα Παλλάς. Μετά από αγώνες δεκαετιών από τους φορείς της Θερμής, ο κύριος Μουτζούρης αναλαμβάνοντας τα καθήκοντά του, παρέλαβε τις κτιριακές εγκαταστάσεις του Σάρλιτζα ώστε να προωθήσει την ανάπτυξη, ανάδειξη και εκμετάλλευσή τους για τα επόμενα 30 χρόνια προς όφελος της περιοχής.

Ωστόσο όπως αποκαλύπτουν τα ρεπορτάζ του τοπικού Τύπου, ο Περιφερειάρχης που έχει στα συρτάρια του προτάσεις για την ανάδειξη του κτιρίου αποφασίζει να προκηρύξει αρχιτεκτονικό διαγωνισμό διατεθειμένος να μοιράσει τα κονδύλια της Περιφέρειας και πάλι σε …μελέτες. Για άλλη μία φορά θα χαθούν χιλιάδες ευρώ ενώ το Σάρλιτζα θα συνεχίσει να παραμένει ερείπιο. Κάπως έτσι υποθηκεύεται το μέλλον της ευρύτερης περιοχής της Θερμής. Ο κύριος Μουτζούρης είναι υπόλογος έναντι του λαού της ευρύτερης περιοχής της Θερμής και της Μυτιλήνης.

Ως υποψήφιος Περιφερειάρχης θα ξεκινήσω άμεσα κύκλο επαφών με όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές με στόχο την ανάδειξη του Σάρλιτζα στη Θερμή και αυτό δεσμευόμαστε ότι θα είναι στις πρώτες προτεραιότητές μας μόλις αναλάβουμε τις τύχες της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου. Τέλος καλούμε τα μέλη της Επιτροπής που έχει συγκροτήσει ο Περιφερειάρχης για την ανάδειξη του Σάρλιτζα να αναλογιστούν το βάρος των ευθυνών τους και να πράξουν ανάλογα. Η Περιφερειακή Αρχή Μουτζούρη καταδίκασε εδώ και 3 χρόνια το Βόρειο Αιγαίο στην υπανάπτυξη. Τα νησιά μας δεν αντέχουν άλλο.»

To top