ΠΑΣΟΚ για Αθανασίου: «Αναβιώνει τη θεωρία του εσωτερικού εχθρού στο πρόσωπο των Μουσουλμάνων βουλευτών»

Θύελλα αντιδράσεων προκάλεσε η δήλωση του β’ Αντιπροέδρου της Βουλής Βουλευτή Λέσβου Χαράλαμπου Αθανασίου -σε συνέντευξή του στον Aeolos tv- σχετικά με τους Μουσουλμάνους βουλευτές τους οποίους έφερε ως παράδειγμα για να τελέσουν πράξεις σε βάρος της εθνικής ασφάλειας. Το ΠΑΣΟΚ σε ανακοίνωσή του ζήτησε από τον Πρόεδρο της βουλής  να τον παραπέμψει στα αρμόδια όργανα. Είχαν προηγηθεί οι δηλώσεις των Μουσουλμάνων βουλευτών του ΠΑΣΟΚ Μπουρχάν Μπαράν και Ιλχάν Αχμέτ που καταδίκασαν το περιεχόμενο των δηλώσεων Αθανασίου .

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ αναφέρει τα εξής:

«Απίστευτο κι όμως αληθινό. Αυτή η Κυβέρνηση έχει βαλθεί να στείλει τη χώρα στα τάρταρα, σε επίπεδο σεβασμού των θεσμών και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Αυτή τη φορά, με την απαράδεκτη δημόσια τοποθέτηση-δήλωση του αντιπροέδρου της Βουλής, Χαραλαμπου Αθανασίου, ο οποίος αναβιώνει την θεωρία του «εσωτερικού εχθρού» στο πρόσωπο των Ελλήνων μουσουλμάνων βουλευτών.

Η δήλωση αυτή, βυθίζει τη χώρα στη μισαλλοδοξία και δημιουργεί σοβαρή ρωγμή, σε εθνικό επίπεδο, καθώς εμφανίζει τον βουλευτή της μειονότητας, ως εν δυνάμει ικανό και σε κάθε περίπτωση ύποπτο να τελέσει πράξεις εσχάτης προδοσίας και εθνικής μειοδοσίας, άρα και εύλογα παρακολουθούμενο από τις μυστικές υπηρεσίες.

Τα λόγια είναι περιττά.

Το πολιτικό σύστημα της Χώρας μας και η Βουλή οφείλει να προασπιζει τις συνταγματικές ελευθερίες των πολιτών, τα ανθρώπινα δικαιώματα και το συνταγματικό δικαίωμα της θρησκευτικής ελευθερίας.

Ζητάμε την άμεση παρέμβαση του Προέδρου της Βουλής, την ρητή καταδίκη της απαράδεκτης, διχαστικής δήλωσης του κ Αθανασίου και την παραπομπή του στα αρμόδια όργανα της Βουλής και στην Επιτροπή Δεοντολογίας».

To top