Αντιδρούν οι ιδιωτικοί υπάλληλοι για τη Λευκή Νύχτα

Αντιδρούν οι ιδιωτικοί υπάλληλοι για τη Λευκή Νύχτα

Αντιδρά η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λέσβου για τη Λευκή Νύχτα που θα πραγματοποιηθεί στην αγορά στις 9 Αυγούστου. Οι ιδιωτικοί υπάλληλοι τονίζουν μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση που εξέδωσαν ότι η παράταση του ωραρίου που θα γίνει εκείνη την μέρα δίνει χαρά μόνο στις αλυσίδες και στα πολυκαταστήματα ενώ σημειώνουν ότι για τους εργαζόμενους η Λευκή νύχτα θα έχει μόνο αρνητικές επιπτώσεις.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:


Μετά από πολλές πόλεις σε όλη την Ελλάδα, σειρά παίρνει στις 9 Αυγούστου  και η αγορά της Μυτιλήνης για την διενέργεια του θεσμού της ‘’λευκής νύχτας’’. Θα παραταθεί δηλαδή το ωράριο  ως τις 11 την νύχτα, εντός ενός δήθεν εορταστικού κλίματος για το οποίο μόνο οι αλυσίδες και τα πολυκαταστήματα είναι λογικό να χαίρονται. ’’Εvents’’ σαν αυτά αποδεδειγμένα από άλλες περιπτώσεις δεν τονώνουν τις εισπράξεις των μικρομάγαζων , ενώ για τους εργαζομένους μόνο αρνητικές συνέπειες έχει η επέκταση του ωραρίου τους έστω και για μια νύχτα- όπως και με τις Κυριακές αυτές οι ‘’μόδες’’ έχουμε δει ότι επεκτείνονται. Να μην ξεχνάμε ότι τέτοιου είδους δράσεις ξεκίνησαν με στόχο την πλήρη απελευθέρωση του ωραρίου για να ευνοηθούν οι αλυσίδες.

Με την ανεργία και την ακρίβεια να έχει χτυπήσει κόκκινο και τους μισθούς να έχουν πιάσει πάτο, το πρόβλημα για την τόνωση οποιασδήποτε αγοράς στην χώρα μας δεν είναι η επέκταση του ωραρίου.  Έχει αποδειχθεί περίτρανα εδώ και χρόνια πως αυτό που λείπει από τους καταναλωτές δεν είναι η «ψυχολογία», αλλά οι μισθοί και τα εισοδήματα που δεν επαρκούν ούτε για την κάλυψη των πιο στοιχειωδών αναγκών. Ιδιαίτερα στις σημερινές συνθήκες οι ανατιμήσεις σε είδη καθημερινής κατανάλωσης και ηλεκτρικού ρεύματος οδηγούν σε ακραία φτώχεια τη μεγάλη πλειοψηφία των λαϊκών νοικοκυριών και μεγαλύτερη πτώση του τζίρου στα μικρομάγαζα, νέα ανεξέλεγκτα χρέη. Όσα διαφημιστικά και άλλα δρώμενα κι αν πραγματοποιηθούν, ούτε το πορτοφόλι της λαϊκής οικογένειας γεμίζει ούτε το ταμείο στα μικρομάγαζα.

Εγγύηση για τις συνθήκες εργασίας και του ύψους των αμείβων μας δεν είναι οι γιορτές μιας νύχτας, αλλά η μαχητική διεκδίκηση για τα δικαιώματα μας για μια ζωή που μας αξίζει και όχι δουλειά λάστιχο.

 

        Η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λέσβου, παλεύει και θα συνεχίσει να παλεύει ενάντια σε κάθε αντιλαϊκή πολιτική που απελευθερώνει το ωράριο.

 

Διεκδικούμε :

 

●       Κατάργηση όλων των νόμων και των διατάξεων που απελευθερώνουν το ωράριο.

●       Νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης αργίας. Κοινωνική Ασφάλιση. Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους.

●       5ήμερο-7ωρο-35ωρο με καμία απελευθέρωση του ωραρίου, κανένας κάτω από 825€ μισθό, Συλλογική Σύμβαση με αυξήσεις στους μισθούς, όχι στην εντατικοποίηση της δουλειάς

●       Στήριξη του λαϊκού εισοδήματος από την ακρίβεια. Όχι στα ψίχουλα κοροϊδία της κυβέρνησης.

●       Κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη λαϊκής κατανάλωσης και μόνιμα μειωμένο συντελεστή  ΦΠΑ στα νησιά, στο 50%, αποσυνδεδεμένο από το προσφυγικό

To top