“Οι 12 ένορκοι” από τη θεατρική ομάδα «Μακαρέα» Άγρας

“Οι 12 ένορκοι” από τη θεατρική ομάδα «Μακαρέα» Άγρας

Η θεατρική ομάδα “Μακαρέα” Άγρας ανεβάζει την Τρίτη 9 και την Τετάρτη 10 Αυγούστου στην αυλή του Δημοτικού σχολείου Άγρας το έργο του Reginald Rose “Οι 12 ένορκοι”.

Η θεατρική ομάδα της Άγρας ανήκει στον Αθλητικό και εκπολιτιστικό σύλλογο «Μακαρέα» Άγρας και είναι μια σχετικά νεοσύστατη ερασιτεχνική ομάδα. Μια ομάδα η οποία δημιουργήθηκε από νεαρά άτομα ηλικίας 18 έως 35 ετών που το ανήσυχο πνεύμα τους και η αγάπη τους για την τέχνη τους οδήγησε στο να ζωντανέψουν το ερασιτεχνικό θέατρο στη μικρή κοινωνία της Άγρας.

Υπόθεση του έργου:

Ένα αγόρι 19 χρονών κατηγορείται για φόνο. Η τύχη του είναι στα χέρια 12 ενόρκων οι οποίοι θα αποφασίσουν για την ενοχή του ή όχι. Σ’ αυτή την περίπτωση η ισόβια κάθειρξη είναι υποχρεωτική. 12 άντρες και γυναίκες, κλειδωμένοι σ’ ένα δωμάτιο, άλλοτε ταυτίζονται κι άλλοτε συγκρούονται. Πρέπει να αποφασίσουν ομόφωνα για τη ζωή ενός ανθρώπου, αντιμετωπίζοντας, ο καθένας από αυτούς, τη συνείδησή του αλλά και τις συνειδήσεις των υπολοίπων.

Οι 12 ένορκοι αντικατοπτρίζουν τις προκαταλήψεις της κοινωνίας μέσα από 12 πεντακάθαρα ψυχογραφήματα που ξετυλίγονται βίαια μπροστά στα μάτια του θεατή.

To top