4η και 5η Θέση για τον Μπάμπη Μπουντάκη στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ορεινής Ποδηλασίας 2022 στο XCO και XCC

4η και 5η Θέση για τον Μπάμπη Μπουντάκη στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ορεινής Ποδηλασίας 2022 στο XCO και XCC

4η και 5η Θέση για τον Μπάμπη Μπουντάκη στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ορεινής Ποδηλασίας 2022 στο XCO και XCC.

Ολοκληρώθηκε την Κυριακή η αποστολή του Ποδηλατικού Συλλόγου Λέσβου στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ορεινής Ποδηλασίας, στη Νεάπολη Λασιθίου. Η διοργάνωση των αγώνων άφησε εξαιρετικές εντυπώσεις κι όλες οι κατηγορίες χάρισαν όμορφο θέαμα σε όσους παρακολούθησαν δια ζώσης τους αγώνες.
Ο Μπάμπης Μπουντάκης αθλητής του Ποδηλατικού Συλλόγου Λέσβου, έτρεξε τις δυο μέρες του πρωταθλήματος Σάββατο και Κυριακή. Το Σάββατο στον αγώνα XCO και την Κυριακή στο XCC.
Το Σάββατο ο αθλητής από τη Λέσβο εκκίνησε στις 16:00 τον αγώνα των Masters μαζί ε άλλους 37. Με τη θερμοκρασία να πλησιάζει τους 40o εκκίνησε 15 θέσεις πίσω από τους πρώτους. Στην διαδρομή του αγώνα βάλθηκε να προσπερνά όσους προηγούνταν μέσα από ελαιώνες, τσιμεντόδρομους, χωματόδρομους κι ένα μικρό μονοπάτι 100 μέτρων. Αμέσως μετά την εκκίνηση ο αγώνας περνούσε μέσα από ένα μικρό σιρκουί μέσα σε γήπεδο με 6-7 αλματάκια, εμπόδια και rock garden. Στον ίδιο χώρο ήταν ο ανεφοδιασμός και το σέρβις. Ο Μπάμπης Μπουντάκης άρτια προετοιμασμένος και προπονημένος δεν αντιμετώπισε κανένα μηχανικό πρόβλημα με μόνο “θέμα” (όλων των αθλητών) στον αγώνα την πολύ σκόνη. Κάτι που περιόριζε σημαντικά την ορατότητα στην διαδρομή. Μετά από 1 ώρα αι 22 λεπτά τερμάτισε ο πρώτος. 32 ήταν αυτοί που κατάφεραν να ολοκληρώσουν τον απαιτητικό αγώνα με τον αθλητή από τη Λέσβο να καταλαμβάνει επάξια την 8η θέση στη Γενική κατάταξη των Μάστερς και την 4η στην επιμέρους ηλικιακή κατηγορία Μάστερς Β.
Τη δεύτερη μέρα, την Κυριακή, ο αγώνας εκκίνησε στις 14:00. 32 αγωνιζόμενοι συμμετείχαν στον XCC αγώνα short track σε ένα μικρό σιρκουί κι ένα μικρό ανηφορικό σε κύκλους που κράτησαν 22 λεπτά. Εκεί ο Μπάμπης εκκίνησε 13ος και κατάφερε με έναν εξαιρετικά δυνατό αγώνα που τα έδωσε όλα για 22 λεπτά και κατάφερε να αναρριχηθεί έως και την πολύ καλή 5η θέση.

To top