Σε ύφεση η φωτιά (ώρα 9.30 το πρωί) στο μέτωπο πάνω από τη Βρίσα

Σε ύφεση η φωτιά (ώρα 9.30 το πρωί)  στο μέτωπο πάνω από τη Βρίσα

Σε ύφεση βρίσκεται η μεγάλη φωτιά σήμερα  στη θέση Μελαντά πάνω από τη Βρίσα και η εικόνα τις πρωϊνές ώρες της Πέμπτης (ώρα 9.30) είναι πολύ καλύτερη σε σχέση με την  Τετάρτη,  όταν ο ισχυρός άνεμος μετατόπισε το μέτωπο από Λαγκάδα προς Βρίσα δημιουργώντας νέα προβλήματα  για τους κατοίκους οι οποίοι έλαβαν μήνυμα από το 112 για  εκ νέου εκκένωση του χωριού τους.

Όλη τη νύχτα επίγειες δυνάμεις της πυροσβεστικής με πάρα πολλούς εθελοντές από τη γύρω περιοχή και κάθε γωνιά της Λέσβου, έδωσαν μάχη για να κρατήσουν το μέτωπο και να μην κινδυνεύσουν ο Πολιχνίτος και τα γύρω χωριά.

Το μεσημέρι της Τετάρτης είχαν δημιουργηθεί δυο μέτωπα ένα στο βουνό προς Μελαντά και ένα στον κάμπο της Βρισας που απείλησε άμεσα το χωριό. Το μέτωπο προς Βρίσα ελέγχθηκε μετά από μεγάλη μάχη των πυροσβεστών και ρίψεις νερού από τα εναέρια μέσα. Δημιουργήθηκαν μεγάλες αντιπυρικές ζώνες για να προστατευθεί το χωριό.

Όλα ξεκίνησαν γύρω στις 3 το μεσημέρι όταν η φωτιά που  έκαιγε μέσα στη ρεματιά της Λαγκάδας, μετατοπίσθηκε λόγω  ισχυρού ανέμου που δημιούργησε νέο μέτωπο πάνω από τη Βρίσα προς τα Μελαντά.

Όπως τόνισε το πρωί μιλώντας στην ΕΡΤ  ο εκπρόσωπος τύπου της Πυροσβεστικής Γιάννης  Αρτοποιός ανησυχεί το γεγονός ότι σήμερα αναμένεται Βόρειος – Βόρειοανατολικός άνεμος να ενισχυθεί σήμερα, δημιουργώντας μεγάλη επικινδυνότητα.

To top