Νέες αναζωπυρώσεις στα μέτωπα της φωτιάς

Νέες αναζωπυρώσεις στα μέτωπα της φωτιάς

Με το πρώτο φως της ημέρες ξεκίνησαν την Τρίτη οι πτήσεις των εναέριων μέσων και γίνονται συνεχείς ρίψεις νερού στο μέτωπο της Ρογκάδας όπου η πυρκαγιά συνεχίζει να καίει σε δύσβατα σημεία και με μεγάλη ένταση.

Τη νύχτα  της Δευτέρας ήταν και πάλι δύσκολη για τους κατοίκους των περιοχών καθώς  γύρω στη 1 μετά τα μεσάνυχτα μια αναζωπύρωση στο μέτωπο της Βρίσας κινητοποίησε τις πυροσβεστικές δυνάμεις στην περιοχή Μελάντα.  Οι φλόγες κινήθηκαν ανατολικά καίγοντας μεγάλη έκταση με ελαιώνες. Ανησυχία δημιουργήθηκε στους κατοίκους και των Βασιλικών που έβλεπαν από μακριά τις φλόγες να ξεπηδούν μέσα στη νύχτα. Οι επίγειες δυνάμεις κατάφεραν να ελέγξουν τη φωτιά και να μην κινδυνεύσουν σπίτια.

Αυτή τη στιγμή όλες οι δυνάμεις της πυροσβεστικής και τα εναέρια μέσα έχουν επικεντρωθεί στο μέτωπο της Ρογκάδας όπου η πυρκαγιά συνεχίζεται και σε μεγάλη ένταση. Πέντε εναέρια μέσα επιχειρούν αυτή την ώρα (ώρα 8.30 ) ενώ έχουν ζητηθεί και ενισχύσεις καθώς είναι δύσβατη περιοχή και δεν μπορούν να προσεγγίσουν οι επίγειες δυνάμεις.

To top