Έρχονται οι «Έντεκα μέρες του Απρίλη» στο Μουσείο Βιομηχανικής Ελαιουργίας Λέσβου

Έρχονται οι «Έντεκα μέρες του Απρίλη» στο Μουσείο Βιομηχανικής Ελαιουργίας Λέσβου

Δράση για σχολικές  ομάδες θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου στις  11:00, στο Μουσείο Βιομηχανικής Ελαιουργίας Λέσβου με αφορμή την περιοδική έκθεση «Το ’21 αλλιώς: Η Ελληνική Επανάσταση με φιγούρες και διοράματα PLAYMOBIL».

 

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς οργανώνει ανάγνωση του βιβλίου της Λίλης Λαμπρέλλη «Έντεκα μέρες του Απρίλη» όπου μαθητές Δ΄-Ε΄-ΣΤ’ Δημοτικού  θα έχουν την ευκαιρία να περιηγηθούν στην περιοδική έκθεση και στη συνέχεια να παρακολουθήσουν την ανάγνωση του βιβλίου που αφορά στην Ελληνική Επανάσταση, από τον Διευθυντή του Δημοτικού Σχολείου Κεραμίου Λέσβου-Υπεύθυνο Θεατρικού Τμήματος ΕΘΟΚ Χριστόδουλο Χατζηιωάννου, και τους συνεργάτες του Τμήματος αυτού, Ειρήνη Λαγούτατζη και Νικηφόρο Λεγάκη.

«Το ’21 αλλιώς: Η Ελληνική Επανάσταση με φιγούρες και διοράματα PLAYMOBIL» είναι αποτέλεσμα συνεργασίας του Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς με το Εθνικό Ιστορικό Μουσείο, στο πλαίσιο των Επετειακών Δράσεων της Τράπεζας Πειραιώς για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821, παρουσιάζεται στο Μουσείο Βιομηχανικής Ελαιουργίας Λέσβου έως τις 17 Οκτωβρίου 2021. για  μια πρωτότυπη προσέγγιση των όσων διαδραματίστηκαν από τους προεπαναστατικούς χρόνους μέχρι και την ίδρυση του νεοελληνικού κράτους, στην οποία μικρόσωμες πολύχρωμες φιγούρες «συνθέτουν» πεδία μαχών, αναπαριστούν ιστορικά γεγονότα, περιγράφουν σκηνές καθημερινότητας, απεικονίζουν σημαίνουσες μορφές του Αγώνα.

 

Η συμμετοχή είναι δωρεάν. Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής.

Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Μουσείο, στο τηλέφωνο 22530 32300 (καθημερινά, εκτός Τρίτης, 10:00-18:00).

 *Λόγω των ειδικών συνθηκών, και έχοντας ως προτεραιότητα τη δημόσια υγεία, η δράση θα πραγματοποιηθεί σύμφωνα με τα προβλεπόμενα μέτρα.

 

To top