Τροποποίηση στα μέτρα ασφαλείας κατά του κορoνοϊού για τα Νοσοκομεία

Τροποποίηση στα μέτρα ασφαλείας κατά του κορoνοϊού για τα Νοσοκομεία

Τροποποιήσεις έγιναν στα μέτρα ασφαλείας κατά του Covid-19 σχετικά με την είσοδο ασθενών και συνοδών στα Νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας της χώρας.

Συγκεκριμένα, οι πλήρως εμβολιασμένοι και οι νοσήσαντες το τελευταίο εξάμηνο, συνοδοί ασθενών δεν υπόκεινται σε εργαστηριακό έλεγχο πριν την είσοδό τους σε δημόσια ή ιδιωτική δομή παροχής υπηρεσιών πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας περιλαμβανομένων και των δημόσιων και ιδιωτικών ιατρείων.
Οι μη εμβολιασμένοι ή μη νοσήσαντες συνοδοί ασθενών, υπόκεινται σε εργαστηριακό έλεγχο  με τη χρήση ταχέων αντιγονικών δοκιμασιών (rapidtest) εντός σαράντα οκτώ (48) ωρών πριν την είσοδό τους σε δημόσια ή ιδιωτική δομή παροχής υπηρεσιών πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας περιλαμβανομένων και των δημόσιων και ιδιωτικών ιατρείων.

Ασθενείς που προσέρχονται σε δημόσια ή ιδιωτική δομή υγείας για εξέταση δεν υπόκεινται σε εργαστηριακό έλεγχο για κορωνοϊό Covid-19.
Ασθενείς που προσέρχονται σε δημόσια ή ιδιωτική δομή υγείας για επεμβατική εξέταση ή για εξέταση που ενδέχεται να προκαλέσει αερόλυμα υπόκεινται σε εργαστηριακό έλεγχο με τη χρήση ταχέων αντιγονικών δοκιμασιών (rapidtest) εντός σαρανταοκτώ (48) ωρών πριν την εξέταση.

 

To top