Ι. Πιπίνης: Πλήρως επανδρωμένο ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ για τους θερινούς μήνες στο Μόλυβο

Ι. Πιπίνης: Πλήρως επανδρωμένο ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ για τους θερινούς μήνες στο Μόλυβο

Στην κάλυψη της ευρύτερης περιοχής της Μήθυμνας με ένα πλήρως επανδρωμένο ασθενοφόρο, προχώρησε το ΕΚΑΒ, μετά από παρέμβαση του Ειδικού Συμβούλου του Πρωθυπουργού, με καταγωγή από το Μεσότοπο, κ. Ιάσονα Πιπίνη.

Ο στενός συνεργάτης του Πρωθυπουργού, που παρενέβη στον πρόεδρο του ΕΚΑΒ για το συγκεκριμένο ζήτημα, βρέθηκε στο Μόλυβο προκειμένου να «καλωσορίσει» και να συζητήσει με τους διασώστες του ΕΚΑΒ, οι οποίοι έφθασαν στη Λέσβο προκειμένου να καλύψουν, εκτάκτως μέχρι το τέλος του καλοκαιριού, την περιοχή με ένα επιπλέον ασθενοφόρο.

«Οι μεγάλες αποστάσεις που χωρίζουν πολλές τουριστικές περιοχές από τα Κέντρα Υγείας και οι αδυναμίες που παρατηρούνται αρκετές φορές στην διακομιδή ασθενών και τραυματιών συχνά προκαλούν σοβαρά προβλήματα. Ζήτησα από τον πρόεδρο του ΕΚΑΒ κ. Νίκο Παπαευσταθίου τουλάχιστον για την θερινή περίοδο να διαθέσει από την Αθήνα εκτάκτως ένα ασθενοφόρο, ειδικά για την περιοχή της Μήθυμνας, όπου συγκεντρώνεται ένας σημαντικός αριθμός τουριστών. Η εισήγηση μου υλοποιήθηκε και σήμερα βρέθηκα εδώ για να “καλωσορίσω” τους εργαζόμενους του ΕΚΑΒ στο νησί μας», δήλωσε ο κ. Ιάσων Πιπίνης.

Είχε προηγηθεί αίτημα του Κοινοτάρχη Μήθυμνας κ. Θανάση Ανδριώτη προς τον Ειδικό Σύμβουλο του Πρωθυπουργού, προκειμένου να ενισχυθεί η περιοχή με επιπλέον ασθενοφόρο.

«Θέλω να ευχαριστήσω τον Ειδικό Σύμβουλο του Πρωθυπουργού κ. Ιάσονα Πιπίνη και τον Πρόεδρο του ΕΚΑΒ κ. Νίκο Παπαευσταθίου. Όταν συναντηθήκαμε με τον κ. Πιπίνη στην Κοινότητα του εκφράσαμε τις αγωνίες μας και ανταποκρίθηκε άμεσα. Τα παιδιά από το ΕΚΑΒ έρχονται πάντα γρήγορα, αλλά πάντα υπάρχει και ο παράγοντας της καθυστέρησης που είναι θέμα ανθρώπινης ζωής. Αυτό που γίνεται τώρα, με το ασθενοφόρο που ήρθε από την Αθήνα με διασώστες, είναι μεγάλη υπόθεση γιατί θα υπάρχει πιο άμεση παρέμβαση από τους διασώστες για να παραλάβουν γρήγορα ασθενείς και τραυματίες από την περιοχή μας» δήλωσε ο κ. Ανδριώτης.

Ο Κοινοτάρχης της Μήθυμνας φρόντισε μάλιστα οι δυο εργαζόμενοι του ΕΚΑΒ να φιλοξενηθούν σε καταλύματα της περιοχής, για το διάστημα που θα παραμείνουν να εργαστούν στο νησί.

Ο Ειδικός Σύμβουλος του Πρωθυπουργού κ. Ιάσων Πιπίνης αναφέρθηκε και σε άλλες παρεμβάσεις που μπορούν να γίνουν στον τομέα της υγείας στη Λέσβο. «Αναγνωρίζω ότι μπορούν να γίνουν πολλές ακόμη βελτιώσεις στο σύστημα διακομιδής ασθενών, αλλά και να ενισχυθούν ακόμη περισσότερο με προσωπικό τα Κέντρα Υγείας του νησιού. Η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη υλοποιεί σημαντικές μεταρρυθμίσεις στον τομέα της υγείας και είμαι σίγουρος πως και στη Λέσβο θα υπάρξουν και νέες παρεμβάσεις προς αυτή την κατεύθυνση. Ειδικά για την κάλυψη του ΕΚΑΒ στις νησιωτικές περιοχές, όπως είναι η Λέσβος, άποψη μου είναι πως θα πρέπει να υπάρξει κάποια στιγμή ένας επανασχεδιασμός, προκειμένου να καλυφθούν όσο το δυνατόν περισσότερο οι ανάγκες των κατοίκων. Στο βαθμό που μπορώ θα συμβάλλω ώστε να γίνουν αυτές οι παρεμβάσεις», τόνισε ο κ. Πιπίνης.

To top