Ενημερωτική εκδήλωση «Ευρωπαϊκές Προοπτικές για τις Ελληνικές Επιχειρήσεις» από το Επιμελητήριο Λέσβου

Ενημερωτική εκδήλωση «Ευρωπαϊκές Προοπτικές για τις Ελληνικές Επιχειρήσεις» από το Επιμελητήριο Λέσβου

Τη Δευτέρα 25 Ιουλίου 2022  στις 19:30 διοργανώνεται στο στο συνεδριακό κέντρο του Επιμελητηρίου Λέσβου, αίθουσα ¨Ιωάννης Παυλακέλλης¨ενημερωτική εκδήλωση με τίτλο:”Ευρωπαϊκές Προοπτικές για τις Ελληνικές Επιχειρήσεις, η νέα διαδικτυακή πλατφόρμα της Γενικής Διεύθυνσης Εμπορίου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Access2Markets”.

Το Επιμελητήριο Λέσβου σε συνεργασία με την Αντιπρόεδρο της Επιτροπής Διεθνούς Εμπορίου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και Ευρωβουλευτή του ΕΛΚ, κα. Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου θα παρουσιάσουν την διαδικτυακή πλατφόρμα Access2Markets,  ένα πολύτιμο εργαλείο που έχει σκοπό να βοηθήσει τις ΜμΕ να εκμεταλλευτούν το δίκτυο εμπορικών συμφωνιών της Ε.Ε. και να αποκτήσουν την καλύτερη δυνατή πρόσβαση στις αγορές, στα προϊόντα και στα μέσα που χρειάζονται για να αναπτυχθούν και να παραμείνουν ανταγωνιστικές.

Η εκδήλωση, με κεντρική ομιλήτρια την κα. Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου, εστιάζει στη δυνατότητα που δίνει η πύλη Access2Markets στις επιχειρήσεις να αποκτούν τις πληροφορίες που χρειάζονται όταν συναλλάσσονται με τρίτες χώρες, π.χ. σχετικά με δασμούς, φόρους, τελωνειακά καθεστώτα, διατυπώσεις και απαιτήσεις, κανόνες καταγωγής, μέτρα για τις εξαγωγές, στατιστικές, εμπορικούς φραγμούς και πολλά άλλα. Ενώ μετά το πέρας της παρουσίασης θα ακολουθήσει συζήτηση με τους παρευρισκόμενους.

 

To top