Οι υγειονομικοί σε αναστολή ζητούν παρέμβαση των Βουλευτών Λέσβου

Οι υγειονομικοί σε αναστολή ζητούν παρέμβαση των Βουλευτών Λέσβου

Επιστολή προς τους βουλευτές Λέσβου απέστειλαν σήμερα Δευτέρα 18 Ιουλίου, οι υγειονομικοί σε αναστολή Λέσβου, ζητώντας να πάρουν θέση ώστε να επιστρέψουν στην εργασία τους, θέτοντας το ζήτημα επιβίωσης.

Στην επιστολή τους οι υγειονομικοί αναφέρονται στο πρόβλημα έλλειψης προσωπικού στο Βοστάνειο και τις πρόσφατες δηλώσεις του Προέδρου του Συλλόγου Eργαζομένων Νοσοκομείου Μυτιλήνης, κ. Ξενοφώντα Αυγερινού  στον Αίολο.

Χαρακτηριστικά όπως αναφέρουν «Φτάνουμε τέλη Ιουλίου. Οι υγειονομικοί και λοιπό προσωπικό φτάνουμε ήδη – μετά κόπων και βασάνων – τους 11 μήνες σε αναστολή εργασίας.
Πάνω από 30 συμπολίτες σας και εργαζόμενοι στο Βοστάνειο Νοσοκομείο Μυτιλήνης και στις δομές υγείας της Λέσβου (και πάνω από 7.000 του δημοσίου τομέα πανελλαδικά) συνεχίζουμε να βρισκόμαστε σε καθεστώς αναστολής εργασίας, χωρίς ένα ευρώ, χωρίς υγειονομική περίθαλψη, χωρίς τη δυνατότητα εργασίας. Προσθέτως, πάνω από 60 συνάδελφοί μας στο νησί και 14000 πανελληνίως, υπέκυψαν στον εκβιασμό και αναγκάστηκαν να επιβάλλουν στο σώμα τους μια ιατρική πράξη την οποία δεν επιθυμούσαν, άλλοι προχώρησαν σε πρόωρη σύνταξη ή ακόμα και παραιτήθηκαν. Χειρότερα δε, στον ιδιωτικό τομέα, παρατηρήθηκε το φαινόμενο των αιφνίδιων απολύσεων».

Στην συνέχεια της ανακοίνωσης θέτουν το ζήτημα επιβίωσης που αντιμετωπίζουν οι οικογένειες των υγειονομικών και λοιπού προσωπικού του Νομού Λέσβου και ζητάν από τους Βουλευτές Λέσβου να πάρουν θέση για την άμεση άρση των αναστολών εργασίας για ανθρωπιστικούς λόγους.

Όπως σημειώνουν «Πλέον του σημαντικού θέματος της επιβίωσης, είναι και η σημαντική υποστελέχωση του νοσοκομείου, σύμφωνα με ομολογία του προέδρου Σωματείου Εργαζομένων Βοστάνειου Νοσοκομείου Μυτιλήνης, κου Ξενοφώντα Αυγερινού στον Aeolos tv. Στην ίδια συνέντευξη ο κος Αυγερινός ανακοινώνει την ομόφωνη απόφαση του Σωματείου για την άμεση επιστροφή των υγειονομικών που βρίσκονται σε αναστολή».

 

Επικαλούνται τέλος τροπολογία κατά της υποχρεωτικότητας των εμβόλιων και υπέρ της άρσης των αναστολών που κατέθεσε στη Βουλή η Ελληνική Λύση.

 

To top