Πρόταση Πίτσιου για την δημιουργία Συνδέσμου Τουριστικής Ανάπτυξης Μυτιλήνης & Χερσονήσου Αμαλής

Πρόταση Πίτσιου για την δημιουργία Συνδέσμου Τουριστικής Ανάπτυξης Μυτιλήνης & Χερσονήσου Αμαλής

Με ανοιχτή επιστολή του,  ο εκλεγμένος και  εν αργία Πρόεδρος Δημοτικής Κοινότητας Μυτιλήνης Παναγιώτης Πίτσιος, καλεί  φορείς, επαγγελματίες και φυσικά πρόσωπα της πόλης της Μυτιλήνης να βοηθήσουν ώστε να ιδρυθεί ο “Σύνδεσμος  Τουριστικής Ανάπτυξης Μυτιλήνης & Χερσονήσου Αμαλής” προκειμένου  – όπως αναφέρει – «να πάψει  η Μυτιλήνη να είναι η μοναδική νησιωτική πόλη του Αιγαίου και της Μεσογείου, που δεν έχει ίχνος τουρισμού».

Ακολουθεί ολόκληρη η επιστολή:

Βρισκόμαστε ακριβώς στο μέσον του φετινού καλοκαιριού και η τουριστική κίνηση στο κέντρο της πόλης της Μυτιλήνης, αλλά και στην ευρύτερη περιοχή της χερσονήσου Αμαλής, όπως ακριβώς συμβαίνει με την πλειονότητα όλων των περιοχών του νησιού, είναι απελπιστική και ίσως η χειρότερη από κάθε άλλη χρόνια, τόσο του απώτερου όσο και του πρόσφατου παρελθόντος, βάσει των τελευταίων αρνητικών στοιχείων, που είδαν το φως της δημοσιότητας.

Λόγω της πλήρους ανυπαρξίας τουρισμού στην πόλη, όλοι οι δημότες παρακολουθούν με μεγάλη στεναχώρια έως και αγανάκτηση, το ένα μετά το άλλο τα καταστήματα κυρίως εστίασης, να βάζουν λουκέτο, μη αντέχοντας το σφοδρό ανταγωνισμό της αγοράς, παρότι οι ίδιοι τα στηρίζουν εδώ και χρόνια οικονομικά, στο μέτρο βέβαια των δυνατοτήτων τους. Είναι κάτι παραπάνω από προφανές, ότι μόνη της η ζήτηση από τους ντόπιους, δεν μπορεί όχι μόνο να ξεπεράσει, αλλά ούτε καν να ισοσκελίσει τη μεγάλη προσφορά επαγγελματικών χώρων.

Μετά από τις, ούτως ή άλλως γνωστές επί χρόνια αυτές διαπιστώσεις, καθώς και για δεκάδες ακόμη προφανείς λόγους, είναι αδήριτη η ανάγκη για τη δημιουργία τουριστικής ζήτησης σε ολόκληρη την ευρύτερη περιοχή. Η οποία “τουριστική ζήτηση” μπορεί να επιτευχθεί, μόνο με την ανάληψη πρωτοβουλίας από όλους τους φορείς, τους επαγγελματίες και τα φυσικά πρόσωπα της πόλης, ώστε αυτό που οραματιστήκαμε ως Δ/Κ Μυτιλήνης και βοηθήσαμε να ξεκινήσει το 2017 – 18, να πάρει επιτέλους “σάρκα και οστά”.

Την ίδρυση του “Συνδέσμου Τουριστικής Ανάπτυξης Μυτιλήνης & Χερσονήσου Αμαλής”, προκειμένου να πάψει επιτέλους η Μυτιλήνη να είναι η μοναδική νησιωτική πόλη του Αιγαίου και της Μεσογείου, που δεν έχει ίχνος τουρισμού.

Τα σχέδια καταστατικού, στόχων, τρόπων λειτουργίας, οργανογραμμάτων, οικονομικής συνδρομής μελών, κ.ο.κ., που είχαν τύχει ενδελεχούς επεξεργασίας το 2017 και το 2018, όταν είχαν γίνει 4 – 5 διαβουλεύσεις με όλους τους φορείς και σήμερα είναι κατά το 90% έτοιμα, για διάφορους ακατανόητους λόγους, βρίσκονται ακόμη στα συρτάρια !!!

Η βοήθειά μου προς αυτή την κατεύθυνση (σε όλα τα τεχνικά ζητήματα, με τη χορήγηση του παραπάνω έτοιμου “υλικού”), αφού αναληφθεί πρωτοβουλία από τους εκπροσώπους των διαφόρων φορέων της πόλης & τους επαγγελματίες, πρέπει να θωρείται δεδομένη.

To top