Επίσκεψη του Γιάννη Μπουρνού στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Λέσβου

Επίσκεψη του Γιάννη Μπουρνού στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Λέσβου
Τις εγκαταστάσεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Λέσβου επισκέφθηκε ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Μπουρνούς όπου συναντήθηκε με τον Διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Νομού Λέσβου, κ. Παναγιώτη Κυπριωτέλλη και με εργαζόμενους του Πυροσβεστικού Σώματος.
«Η διοίκηση και το προσωπικό της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας είναι σε πλήρη ετοιμότητα λόγω του υψηλού κινδύνου πυρκαγιών κατά τη διάρκεια της θερινής περιόδου και στο πλάι των μόνιμων και των πενταετούς θητείας πυροσβεστών στέκονται με αυταπάρνηση οι εποχικοί πυροσβέστες, αλλά και οι εθελοντές και εθελόντριες.
Παρόλα αυτά, η καλή θέληση των εργαζομένων και των εθελοντών δεν επαρκεί. Το προσωπικό της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας γερνάει (ο μέσος όρος ηλικίας φτάνει τα 48 έτη) χωρίς να γίνονται επαρκείς προσλήψεις νέων πυροσβεστών, ενώ σε πολλές περιπτώσεις το Πυροσβεστικό Σώμα έχει βασιστεί σε χορηγίες ιδιωτικών φορέων και ιδρυμάτων για τον εξοπλισμό του σε μέσα ατομικής ασφάλειας, ακόμη και σε στολές. Οι εποχικοί πυροσβέστες μέχρι σήμερα εργάζονται με κράνη εργοταξίου (!), αφού μόλις τώρα βγήκε απόφαση για να χορηγηθούν κανονικά κράνη και σε αυτούς τους εργαζόμενους με τις εξάμηνες συμβάσεις.
Η Πυροσβεστική Υπηρεσία χρειάζεται άμεση ενίσχυση σε έμψυχο δυναμικό και σε υλικοτεχνική υποδομή. Γι αυτό και στις 7 Ιουλίου συνυπέγραψα ερώτηση μαζί με άλλους 47 Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία προς τον Υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, κ. Χρήστο Στυλιανίδη, ζητώντας ακριβώς την κάλυψη των οργανικών κενών του Πυροσβεστικού Σώματος.
Ευχαρίστησα την ηγεσία και το προσωπικό της Πυροσβεστικής για την πολύτιμη συνεισφορά του στην προστασία της ανθρώπινης ζωής και του φυσικού περιβάλλοντος και δεσμεύτηκα να συνεχίσω τις παρεμβάσεις στη Βουλή για την επίλυση των προβλημάτων του Σώματος» αναφέρει σε δήλωσή του ο βουλευτής.
To top