Ολοκληρώθηκε το 2ο Workshop της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών στη Δυτική Λέσβο και το Απολιθωμένο Δάσος

Ολοκληρώθηκε το 2ο Workshop της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών στη Δυτική Λέσβο και το Απολιθωμένο Δάσος

Το Απολιθωμένο Δάσος και η μοναδική ομορφιά του αποτέλεσε τις τελευταίες ημέρες πηγή έμνευσης για σπουδαστές της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών που συμμετείχαν στο 2ο Workshop που οργανώθηκε στη Δυτική Λέσβο.

Οι σπουδαστές της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών συνοδευόμενοι από τον Πρύτανη της ΑΣΚΤ Καθηγητή Νίκο Τρανό και τον διδάσκοντα Λουκά Λουκίδη σε συνεργασία με το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου επισκέφτηκαν τους χώρους του Μουσείου και το Πάρκο Απολιθωμένου Δάσους για να γνωρίσουν τις μοναδικές δημιουργίες της φύσης, τα άριστα διατηρημένα απολιθωμένα δέντρα 20 εκατομμυρίων ετών.

Οι φοιτητές ενημερώθηκαν από τον Διευθυντή του Μουσείου Καθ. Ν. Ζούρο για τα μοναδικά ευρήματα που ήρθαν στο φως από τις σωστικές ανασκαφές του Μουσείου καθώς και τις δράσεις ανάδειξης και προστασίας του Απολιθωμένου Δάσους. Επίσης γνώρισαν όλες τις γεωδυναμικές διεργασίες που συνδέονται με τη δημιουργία του Απολιθωμένου Δάσους και τα αποτελέσματα της έντονης ηφαιστειακής δραστηριότητας στη Λέσβο.

Τα ιδιαίτερα χρώματα, η δομή τους και η απαράμιλλη ομορφιά των απολιθωμάτων αποτέλεσαν πηγή έμπνευσης για τους φοιτητές, οι οποίοι δημιούργησαν έργα, τα οποία τα οποία αποτελούν το υλικό της ομαδικής έκθεσης που παρουσιάζεται στις εγκαταστάσεις του Μουσείου από 14 Ιουλίου 2022.

Στην έκθεση παρουσιάζουν τα έργα τους οι φοιτητές της ΑΣΚΤ PAΦAEΛA KOTOYΛIA, ΓIΩPΓOΣ TPIANTAΦYΛΛOΠOYΛOΣ, XAPHΣ MΠAΣKOZOΣ, MYPTΩ KAΠNIΣTH, TZOYΛIANA BAΣIΛAKOY¸ΓIANNHΣ MAYPIKOΣ, EΛIΣABET ΣAMINEΛH, MAPIANNA MΠEH και AΓAΠH MYPΣOΔEΛH, οι διδάσκοντες NIΚΟΣ ΤΡΑΝΟΣ και ΛΟΥΚΑΣ ΛΟΥΚΔΗΣ καθώς και οι Ερέσιοι καλλιτέχνες MANΩΛHΣ ΓPAMMATHΣ και INΩ ΛOYKIΔOY.

Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου προσβλέπει στη συνέχιση της συνεργασίας με την Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών για τη δημιουργία σε ετήσια βάση καλλιτεχνικών workshop και συμμετοχή σε δράσεις εκπαίδευσης στην περιοχή.

Το Μουσείο παραμένει ανοικτά για το κοινό καθημερινά Δευτέρα έως Κυριακή και ώρες 9.00 – 17.00.

Το 2ο Workshop της ΑΣΚΤ στη Λέσβο πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Μουσείο, το Φορέα Ανάπτυξης και Προβολής Ερεσού που προσφέρει τα καταλύμματα για τη διαμονή των φοιτητών και το Σύλλογο Απανταχού Ερεσίων Θεόφραστος.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφτείτε τις ιστοτελίδες του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου www.lesvosmuseum.gr, www.petrifiedforest.gr και www.lesvosgeopark.gr, τηλέφωνο 2253054434.

To top