Ο Δημήτρης Λιγνάδης κρίθηκε ένοχος για δύο από τις τέσσερις υποθέσεις βιασμών

Ο Δημήτρης Λιγνάδης κρίθηκε ένοχος για δύο από τις τέσσερις υποθέσεις βιασμών

Ένοχος κατά πλειοψηφία για τους δυο από τους τέσσερις βιασμούς που τον οδήγησαν στο εδώλιο του κατηγορούμενου κρίθηκε πριν από λίγο ο πρώην καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου Δημήτρης Λιγνάδης. Οι δικαστές του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου ανακοίνωσαν την ετυμηγορία τους καταδικάζοντας τον σκηνοθέτη για δυο υποθέσεις, ενώ κρίθηκε κατά πλειοψηφία αθώος λόγω αμφιβολιών για άλλες δυο υποθέσεις.

 

Παρόντες στο δικαστήριο ήταν και οι τρεις καταγγέλλοντες που ξέσπασαν σε λυγμούς με την ανακοίνωση της απόφασης. Βαρύ ήταν το κλίμα από την πλευρά του κατηγορουμένου, όπου στη δικαστική αίθουσα βρέθηκε ο αδελφός του κατηγορουμένου Γιάννης Λιγνάδης και η Ελένη Κούρκουλα.

Ο Δημήτρης Λιγνάδης συνελήφθη, στις 20 Φεβρουαρίου του 2021, μετά από καταγγελίες για βιασμό και σεξουαλικές κακοποιήσεις, και μερικές ημέρες αργότερα, με τη σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέα ο Δημήτρης Λιγνάδης κρίθηκε προφυλακιστέος, για λόγους πρόληψης τέλεσης νέων αδικημάτων εκ μέρους του.

Η δίκη του ορίστηκε στις 11 Φεβρουάριου του επόμενου έτους, όταν και βρέθηκε ενώπιων των δικαστών του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου για τις κατηγορίες που τον βαρύνουν –βιασμό ανηλίκων αγοριών και ενός ενήλικα άνδρα.

Από την αρχή της σύλληψής του, η πλευρά του Δημήτρη Λιγνάδη επιχείρησε να απαξιώσει το βάρος των καταγγελιών τονίζοντας πως οι μηνυτές του είναι αναξιόπιστοι με ευτελή κίνητρα.

Η πρόεδρος ανακοίνωσε ότι ο Δημήτρης Λιγνάδης κρίθηκε αθώος λόγω αμφιβολιών για την υπόθεση του 16χρονου αγοριού που κατήγγειλε ότι βιάστηκε το 2011 κατά πλειοψηφία 5 έναντι δύο. Επίσης, το δικαστήριο έκρινε τον ηθοποιό και σκηνοθέτη αθώο για την υπόθεση του ενήλικα άνδρα που δεν εμφανίστηκε στο δικαστήριο με τέσσερις ενόρκους να τον απαλλάσσουν λόγω αμφιβολιών.

Αντίθετα, ο κατηγορούμενος κρίθηκε ένοχος για υπόθεση βιασμού 17χρονου στην Επίδαυρο το 2015 κατά πλειοψηφία 4-3 και για το βιασμό ενός επίσης 17χρονου στο σπίτι του στο Μεταξουργείο το 2015 κατά πλειοψηφία 5-2.

 

To top