Ένα μοναδικό καλοκαίρι για τους Προσκόπους της Λέσβου

Ένα μοναδικό καλοκαίρι για τους Προσκόπους της Λέσβου

Ένα όμορφο αλλιώτικο καλοκαίρι, διαφορετικό από αυτά των δυο χρόνων της πανδημίας, έζησαν τα παιδιά της Λέσβου. Τα Λυκόπουλα (παιδιά ηλικίας έξη έως 11 ετών) και οι Πρόσκοποι (νέοι έφηβοι ηλικίας 12 έως 15 ετών). Ακολουθούν το δεύτερο 15θήμερο του Αυγούστου, οι Ανιχνευτές (μεγάλοι έφηβοι ηλικίας 16 έως 18 ετών) των Συστημάτων της Περιφερειακής Εφορείας Προσκόπων Λέσβου με τη μεγάλη τους θερινή δράση.

Η φετινή κατασκηνωτική περίοδος των Προσκόπων της Λέσβου υλοποιήθηκε σε ένα χώρο που είχε κυριολεκτικά εγκαταλειφτεί. Στο παλιό κλειστό από το 2008, καταστραμμένο και λεηλατημένο παλιό δημοτικό κάμπινγκ στην Εφταλού. Που με τη βοήθεια του Δήμου Δυτικής Λέσβου και των ανθρώπων του μεταμορφώθηκε – ένα τμήμα του τουλάχιστον προς το παρόν – σε ένα προσκοπικό εκπαιδευτικό κέντρο πολλά υποσχόμενο για την τοπική κοινωνία και τη νεολαία του νησιού και όχι μόνο.

Οι κατασκηνώσεις ξεκίνησαν με την κοινή κατασκήνωση των Αγελών Λυκοπούλων του 2ου Συστήματος Προσκόπων και του 3ου Συστήματος Ναυτοπροσκόπων Μυτιλήνης. Μια κατασκήνωση με «ιδέες πολλές και περιπέτειες τρελές» με τους «Φινέα και Φέρμπ». Ακολούθησε ένα «ταξίδι στο χρόνο» από τη 2η Ομάδα Προσκόπων και την 3η Ομάδα Ναυτοπροσκόπων Μυτιλήνης. Και τέλος οι κατασκηνώσεις της 5ης Αγέλης Λυκοπούλων Μήθυμνας, της 5ης Ομάδας Ναυτοπροσκόπων Μήθυμνας.

Τέλος, οι Ανιχνευτές της Μυτιλήνης προετοιμάζουν τη μεγάλη καλοκαιρινή δράση τους το δεύτερο 15θήμερο του Αυγούστου.

Η Περιφερειακή Εφορεία Προσκόπων Λέσβου θα ήθελα και δημόσια να ευχαριστήσει το Δήμο Δυτικής Λέσβου για την πολύτιμη του βοήθεια στην επαναλειτουργία του παλιού δημοτικού κάμπινγκ σε όφελος της νεολαίας του τόπου μας. Ιδιαίτερες ευχαριστίες οφείλουμε στο Δήμαρχο Ταξιάρχη Βέρρο, στους / στις Αντιδημάρχους Ανδρέα Αξή, Ασανούλα Γιαννή – Κοκινέλη και Αφροδίτη Βατή, στον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Δυτικής Λέσβου Στρατή Γελαγώτη, στον Πρόεδρο της Κοινότητας Μήθυμνας Θανάση Ανδριώτη και σε όλους τους / τις συνεργάτες τους.

Στην υλοποίηση της κατασκήνωσης συνέτειναν τα μέγιστα ο Διοικητής της 98 ΑΔΤΕ Υποστράτηγος Γρηγόρης Μπουντλιάκης, συνεργάτες του και στελέχη του Λόχου Διοικήσεως του Σχηματισμού.

Πολύ σημαντική ήταν η στήριξη των κατασκηνώσεων με χορηγίες των εταιρειών ΕΛΑΪΤΗΣ και Α.Β ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ και του καταστήματος κατασκηνωτικού υλικού «Άλμπατρος».
Τέλος προσωπικές ευχαριστίες οφείλονται στους παλιούς Προσκόπους Σταύρο Μυρογιάννη και Μανόλη Τζαννέτο για τη σημαντική τους βοήθεια.
Να τονίσουμε ότι στη διάρκεια των κατασκηνώσεων τηρήθηκαν όλα τα μέτρα προστασίας από τη νόσο του κορονοϊού τα δε παιδιά και οι βαθμοφόροι τους συμμετείχαν σε αυτές με αρνητικό ράπιντ τέστ 24ώρου. Σελφ τεστς πραγματοποιούντο και κατά τη διάρκεια των κατασκηνώσεων ώστε να προβλεφθούν εν τη γενέσει τους κρούσματα της νόσου.

To top