Ιατρείο post covid στο «Βοστάνειο»

Την λειτουργία ιατρείου post-covid εγκαινιάζει το Γενικό Νοσοκομείο Μυτιλήνης «ΒΟΣΤΑΝΕΙΟ» το οποίο θα ξεκινήσει να λειτουργεί την Τρίτη 19/07/2022 και θα πλαισιώνεται από το έμπειρο ιατρικό προσωπικό του νοσοκομείου. Το ιατρείο θα λειτουργήσει κατόπιν κατευθύνσεων του Υπουργείου Υγείας και της Διοίκησης 2ης ΥΠΕ Πειραιώς & Αιγαίου.

Σύμφωνα με τη διεθνή βιβλιογραφία, το αποκαλούμενο «Long ή Post-COVID-19 Σύνδρομο», αναφέρεται σε άτομα που αφού νόσησαν από COVID-19 και παρά την αρνητικοποίηση των σχετικών εργαστηριακών δοκιμασιών (PCR) εξακολουθούν να έχουν συμπτώματα που επιμένουν τουλάχιστον τέσσερις (4) εβδομάδες μετά την νόσηση.

«Είναι ενδιαφέρον ότι τα συμπτώματα μπορεί να διαρκέσουν πέραν του εξαμήνου, ακόμα και πέραν του έτους σε κάποιες περιπτώσεις. Μέχρι σήμερα έχουν περιγραφεί περίπου 200 διαφορετικά συμπτώματα τα οποία εμφανίζονται μετά τη νόσο.

Το ιατρείο θα λειτουργεί κάθε Τρίτη πρωί 9:00 πμ με 13:30 μμ με προγραμματισμένα ραντεβού και όποιος επιθυμεί να εξεταστεί μπορεί να κλείνει ραντεβού στο τηλ. 22510 21111 τις εργάσιμες ώρες και ημέρες.

Συνεχίζουμε την προσπάθειά μας για την βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας που οφείλουμε να προσφέρουμε στους κατοίκους του νησιού μας». αναφέρει ο διοικητής του Νοσοκομείου, Γιώργος Καμπούρης σε ανακοίνωση που εξέδωσε.

To top