Κλιμάκιο του ΚΚΕ στο Βοστάνειο

Κλιμάκιο του ΚΚΕ στο Βοστάνειο

Περιοδεία στο Βοστάνειο Νοσοκομείο Μυτιλήνης πραγματοποίησε κλιμάκιο του ΚΚΕ, με επικεφαλής τη Μαρία Κομνηνάκα, βουλευτή Λέσβου του ΚΚΕ και το Γιώργο Σιδέρη, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, υπεύθυνο του Τμήματος Υγείας και Πρόνοιας της ΚΕ.

Το κλιμάκιο συνομίλησε με εργαζόμενους και ασθενείς, καθώς και με τον πρόεδρο του σωματείου εργαζομένων, Φώντα Αυγερινό.

 


Η βουλευτής Λέσβου Μαρία Κομνηνάκα δήλωσε τα εξής:
«Τα μεγάλα κενά και οι ελλείψεις στο Νοσοκομείο, όπως και στις υπόλοιπες δημόσιες δομές υγείας, δεν καλύπτονται με τα μεγάλα λόγια και τις υποσχέσεις που αναμασά η κυβέρνηση, απαντώντας στις κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις του ΚΚΕ.
Θα συνεχίσουμε με κάθε τρόπο, να διεκδικούμε την άμεση στελέχωση και κάλυψη των κενών με όλο το απαραίτητο μόνιμο προσωπικό, με σύγχρονες υποδομές, για την επαρκή κάλυψη των αναγκών του λαού του νησιού και για να μπορέσουν να πάρουν επιτέλους ανάσα οι υγειονομικοί εργαζόμενοι, που στηρίζουν στη φιλοτιμία τους τη λειτουργία του Νοσοκομείου. Σ’ αυτό τον αγώνα χρειάζεται να συμπορευτούν οι υγειονομικοί αλλά και συνολικά οι εργαζόμενοι, ο λαός του νησιού, για την προστασία της υγείας και της ζωής τους».

Ο Γιώργος Σιδέρης υπεύθυνος του Τμήματος Υγείας και Πρόνοιας της ΚΕ δήλωσε τα εξής:
«Η αντιλαϊκή πολιτική όλων των μέχρι τώρα κυβερνήσεων στο νοσοκομείο της Μυτιλήνης εκφράζεται με ελλείψεις γιατρών βασικών ειδικοτήτων, πληρωμές ασθενών για απλές διαγνωστικές και απεικονιστικές πράξεις, ετοιμόρροπα προπολεμικά κτίρια στην ψυχιατρική κλινική, αποχωρήσεις διπλάσιες από τις προσλήψεις ελαστικά εργαζομένων και φυτοζωία των δομών πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας.
Ο λαός και οι υγειονομικοί ενός κρίσιμου νησιού λόγω των γενικότερων γεωπολιτικών εξελίξεων αν και αβοήθητοι αποδεικνυουν ότι διαθέτουν τεράστια αποθέματα ψυχής που την καταθέτουν στην υπηρεσία των αρρώστων, των μεταναστών, του κάθε κατατρεγμένου. Έχει έρθει η ώρα να την καταθέσουν και στον αγώνα μαζί με το ΚΚΕ».

 

To top