4,5 κιλά κοκαϊνη σε καφετέρια εντόπισε η Αστυνομία στη Μυτιλήνη

4,5 κιλά κοκαϊνη σε  καφετέρια εντόπισε η Αστυνομία στη Μυτιλήνη

Μεγάλη ποσότητα κοκαϊνης εντόπισαν στελέχη της ομάδα δίωξης ναρκωτικών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λέσβου σε πακέτο που είχε εγκαταλειφθεί σε τουαλέτα σνακ μπαρ στο κέντρο της Μυτιλήνης.

Χθες το απόγευμα συνελήφθη μια 43χρονη γυναίκα η οποία μετέφερε το πακέτο με πλοίο της γραμμής από Αθήνα ενώ η αστυνομία έχει ταυτοποιήσει ένα ακόμη άτομο με το οποίο ταξίδευαν μαζί και μετέφεραν τα ναρκωτικά στο νησί.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ,όλα ξεκίνησαν από την Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου όταν υπάλληλοι καφετέριας  σνακ- μπαρ ,εντόπισαν στις τουαλέτες του μαγαζιού ένα πακέτο . Ειδοποιήθηκε η Αστυνομία που παρακολουθούσε μέχρι και χθες το απόγευμα.  Μέσα σε αυτό βρέθηκαν σε συσκευασίες 4,5 περίπου κιλά κοκαϊνη. Πρόκειται για μια από τις μεγαλύτερες ποσότητες κοκαϊνης που έχουν εντοπισθεί στο νησί.

Από κάμερες ασφαλείας συγκεντρώθηκε υλικό που “έδειξε” την γυναίκα που άφησε το πακέτο στο μαγαζί. Μέχρι το απόγευμα της Πέμπτη δεν είχε εμφανισθεί κάποιος για να το παραλάβει οπότε οι αστυνομικοί προχώρησαν στη σύλληψη της 43χρονης .

Οι έρευνες στης Αστυνομίας γύρω από την υπόθεση συνεχίζονται.

Αναμένονται επίσημες ανακοινώσεις από την Αστυνομική Διεύθυνση

UPDATE –  Η ανακοίνωση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λέσβου

Συνελήφθη, χθες (17-09-2021) στη Μυτιλήνη, μετά από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Μυτιλήνης, 43χρονη ημεδαπή, με τις κατηγορίες της κατοχής, της μεταφοράς και της διακίνησης ναρκωτικών ουσιών, ενώ στην ίδια υπόθεση εμπλέκεται και 49χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για τα ίδια αδικήματα.

 

Ειδικότερα, μετά από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων και δεδομένων προέκυψε ότι, οι δύο (2) προαναφερόμενοι δράστες αφίχθησαν ακτοπλοϊκώς προ διημέρου στη Λέσβο, μεταφέροντας από κοινού, μεγάλη ποσότητα κοκαΐνης με σκοπό την περαιτέρω διανομή της στο νησί.

Κατά τη διερεύνηση της συγκεκριμένης υπόθεσης διακριβώθηκε ότι, η 43χρονη μετά την άφιξή της στο νησί, μετέφερε την κοκαΐνη περιτυλιγμένη σε ρουχισμό και την απέκρυψε σε τουαλέτες καταστήματος στην πόλη της Μυτιλήνης.

 

Στο πλαίσιο των ερευνών βρέθηκαν δύο (2) αυτοσχέδιες αεροστεγείς νάιλον συσκευασίες με κοκαΐνη σε μορφή πλάκας, συνολικού βάρους -4.510- γραμμαρίων.

Η παραπάνω ποσότητα των ναρκωτικών, καθώς και κινητό τηλέφωνο και ακτοπλοϊκά εισιτήρια που βρέθηκαν στην κατοχή της 43χρονης, κατασχέθηκαν.

 

Από την πώληση της συγκεκριμένης ποσότητας κοκαΐνης, εκτιμάται ότι θα αποκομίζονταν χρηματικά ποσά που ξεπερνούν τις -200.000- ευρώ.

 

Τις έρευνες και την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Μυτιλήνης.

 

 

 

To top