Στα κεντρικά γραφεία της Nova–Wind ο Κουρός, ο αριστούχος από το Ιράν -Θα κάνει πρακτική

Τα κεντρικά γραφεία της Nova – Wind επισκέφτηκε ο αριστούχος μαθητής, πρόσφυγας από το Ιράν και φοιτητής πλέον, Κουρός Νορμοχαμαντί Μπαϊγκί. Τον καλωσόρισε ο Διευθύνων Σύμβουλος Παναγιώτης Γεωργιόπουλος, μίλησε μαζί του για τις δικές του εμπειρίες όταν ήταν φοιτητής και τον ξενάγησε στις εγκαταστάσεις παρουσιάζοντάς του τον κόσμο της τεχνολογίας και της συνδρομητικής τηλεόρασης.

Τα καλοκαίρια θα μπορεί να κάνει πρακτική στα τεχνικά τμήματα της Nova – Wind
Από την πλευρά του ο Κούρος μίλησε για την κατεύθυνση σπουδών που θέλει να ακολουθήσει ως Ηλεκτρολόγος Μηχανολόγος και αφηγήθηκε για το πως κατάφερε μέσα σε τρία χρόνια, χωρίς να ξέρει μια λέξη ελληνικά, να αριστεύσει, πάντα με την βοήθεια των Παιδικών Χωριών SOS.
Η Nova-Wind, υποσχέθηκε στον νεαρό πλέον φοιτητή ότι θα είναι δίπλα του, εξασφαλίζοντας στον ίδιο και στην οικογένεια του την κάλυψη των αναγκών επικοινωνίας για τα επόμενα τρία χρόνια, ενώ ο Κούρος θα μπορεί τα καλοκαίρια να κάνει πρακτική στα τεχνικά τμήματα της Nova – Wind.

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν ο Διευθύνων Σύμβουλος της Nova-Wind Παναγιώτης Γεωργιόπουλος, ο Διευθυντής Επικοινωνίας Γιώργος Τσαπρούνης, ο Γενικός Γραμματέας του ΔΣ των Παιδικών Χωριών SOS Κωνσταντίνος Σουρίκας, η Υπεύθυνη Προσφυγικού Τομέα της οργάνωσης Πατρίτσια Σένβαϊτζ και η Λιάνα Κόκκινου υπεύθυνη του προγράμματος στην Μυτιλήνη.

 

Και μέλος της Ομάδας Μεντόρων του Υπουργείου Μετανάστευσης

Μέλος της ομάδας Μεντόρων της Ειδικής Γραμματείας Προστασίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων είναι πλέον ο 19χρονος Κουρός Μπαϊγκί Νουρμοχαμαντί, ο οποίος αρίστευσε στις φετινές πανελλαδικές εξετάσεις μολονότι έφτασε στην Ελλάδα πριν από μόλις τρία χρόνια.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Μετανάστευσης, ο νεαρός φοιτητής συναντήθηκε με τα μέλη της ομάδας στο γραφείο της υφυπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου αρμόδιας για την Ένταξη, Σοφίας Βούλτεψη, παρουσία του ειδικού γραμματέα, Ηρακλή Μοσκώφ και της διευθύντριας του γραφείου του γενικού γραμματέα της Υπηρεσίας Υποδοχής και Ταυτοποίησης, Αγγέλικας Χάντζου.

Το πρόγραμμα των Μεντόρων αποτελεί πρωτοβουλία της Ειδικής Γραμματείας Προστασίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων που σκοπό έχει να δίνει ευκαιρίες στους νέους που τα έχουν καταφέρει στη χώρα μας, αλλά και να γίνουν πρότυπα για άλλους συνομηλίκους τους που αναζητούν τον δρόμο για την ένταξή τους.

To top