“Μπλόκο” από Ρομά στη Παγανή

“Μπλόκο” από Ρομά στη Παγανή

Ρομά έκλεισαν  τον δρόμο στο 2ο χιλιόμετρο Μυτιλήνης-Καλλονής, στην Παγανή, στις  3 περίπου το μεσημέρι με αγροτικά οχήματα, με αποτέλεσμα η κυκλοφορία να διακοπεί, για λίγη ώρα  και από τις δύο πλευρές.

Στο σημείο μετέβη η αστυνομία.

Οι Ρομά διαμαρτύρονται για τη μεταφορά τους στην Παγανή -από τη Γέρα, όπου ζούσαν μέχρι σήμερα- και διαμαρτύρονται  για τις συνθήκες διαβίωσης τους στον καταυλισμό της Παγανής.

UP DATE- Άνοιξε ο δρόμος – “Καζάνι που βράζει” η Παγανή 

Ο δρόμος άνοιξε λίγα λεπτά αργότερα αφού μετά από παραινέσεις της αστυνομίας οι διαμαρτυρόμενοι πείσθηκαν να αποχωρήσουν. Συνεχίζουν ωστόσο να διαμαρτύρονται για το κλείσιμο σήμερα του καταυλισμού στη Γέρα, σε εφαρμογή απόφασης του Δημοτικού συμβουλίου και τη μεταφορά τους στον καταυλισμό της Παγανής. Το γεγονός προκαλεί αντιδράσεις όμως όχι μόνο από τους ίδιους τους Ρομά -που μεταφέρθηκαν από τη Γέρα- αλλά και από τους ήδη διαμένοντες στον καταυλισμό της Παγανής – που δεν βλέπουν με καλό μάτι την συγκατοίκηση, αλλά και από τους καταστηματάρχες και επιχειρήσεις της περιοχής που ήδη εδώ και μήνες διαμαρτύρονται για την κατάσταση στην περιοχή, λόγω του καταυλισμού. Κατάσταση η οποία αναμένεται να επιδεινωθεί μετά την αύξηση του πληθυσμού των Ρομά.

 

To top