Ολοκληρώθηκε με επιτυχία ο αγώνας ορεινής ποδηλασίας STIPSI MTB 2022

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία ο αγώνας ορεινής ποδηλασίας STIPSI MTB 2022

Με μεγάλη συμμετοχή αθλητών πραγματοποιήθηκε στη Λέσβο Παγκόσμιο Γεωπάρκο UNESCO την Κυριακή 3 Ιουλίου 2022 ο αγώνας ορεινής ποδηλασίας STIPSI MTB 2022, στην περιοχή της Στύψης, στις πλαγιές του μεγάλου ηφαιστείου του Λεπέτυμνου. Ο αγώνας ήταν ένα μεγάλο αθλητικό γεγονός για τους λάτρεις της ορεινής ποδηλασίας και πρόκειται για τον 4ο αγώνα που πραγματοποιήθηκε στην περιοχή.

Οι αθλητές κατά τη διάρκεια των αγώνων αγωνίστηκαν σε διαδρομή που είχε σηματοδοτηθεί στις πλαγιές του μεγάλου ηφαιστείου του Λεπέτυμνου, στα ηφαιστειακά πετρώματα και τους εντυπωσιακούς ηφαιστειακούς γεώτοπους της περιοχής καθώς και μέσα στον οικισμό της Στύψης, ανάμεσα στα στενά δρομάκια και τις ανθοστόλιστες αυλές. Οι έντονες κλίσεις στις πλαγιές του ηφαιστείου και τα σκαλοπάτια μέσα στον οικισμό προκάλεσαν τους λάτρεις του ΜΤΒ σε ένα μοναδικό αγώνα.
Μέσα από τον αγώνα STIPSI MTB 2022, οι αθλητές και οι θεατές είχαν επίσης την ευκαιρία να γνωρίσουν τις ομορφιές Λεσβιακής φύσης, τα τοπία της περιοχής της Στύψης καθώς και τους μοναδικής ομορφιάς ηφαιστειακούς γεώτοπους.

Ο αγώνας συνδιοργανώθηκε από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Στύψης, την Κοινότητα Στύψης και το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου με την υποστήριξη του Ποδηλατικού Συλλόγου Λέσβου, της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης (Παράρτημα Λέσβου) και πολλών εθελοντών.
Η τεχνική υποστήριξη των αγώνων έγινε από την «LESVOS RIDE».
Οι αγώνες ολοκληρώθηκαν με την τελετή απονομής, όπου αναδείχθηκαν οι αθλητές:
• στην κατηγορία των E-BIKES αναδείχθηκαν 1oς Καλλιπολίτης Ιγνάτιος, 2ος Βαλσαμάκης Λάκης, 3ος Μαϊστρέλλης Βασίλειος
• στην κατηγορία WOMEN μία συμμετοχή – Αναστασία Χατζέλη.
• στην κατηγορία JUNIOR κατατάχθηκαν 1ος Ψωμάς Στρατής, 2ος Κουρής Παναγιώτης, 3ος Σαχλός Χρήστος.
• στην κατηγορία των MEN κατατάχθηκαν 1ος Αλεξίου Δημήτρης αθλητής του Πο.Συ.Λέσβου, 2ος Γιαννόγλου Γιάννης (Πο.Συ.Λέσβου), 3ος Πέππας Νίκος (Πο.Συ.Λέσβου).
• στην κατηγορία MASTERS αναδείχθηκαν 1ος Σαραϊδάρης Γεώργιος (Πο.Συ.Λέσβου), 2ος Μπουντάκης Μπάμπης (Πο.Συ.Λέσβου), 3ος Λασκαρίδης Ιγνάτης πρόεδρος του Ποδηλατικού Συλλόγου Λέσβου.
• στους VETERANS κατατάχθηκαν 1ος Λαϊνάς Κώστας (Πο.Συ.Λέσβου), 2ος Λουτραγώτης Μάριος, 3ος Τριανταφύλλου Ανδρέας.

Η δράση υποστηρίζεται από το έργο «Rural regeneration through systemic heritage-led strategies — RURITAGE», του Προγράμματος HORIZON 2020.

To top