Αντιδράσεις για τις ιπποδρομίες στις Αλυκές Καλλονής μετά απο την θανάτωση αλόγου

Αντιδράσεις για τις   ιπποδρομίες στις Αλυκές Καλλονής μετά απο την θανάτωση αλόγου

Κύμα αντιδράσεων έχει προκαλέσει η ευθανασία αλόγου μετά απο σοβαρό τραυματισμό που υπέστη σε ιπποδρομίες που πραγματοποιήθηκαν στις Αλυκές Καλλονής.

Οπως έγινε γνωστό ενώ η Αστυνομική Διεύθυνση Λέσβου έδωσε την άδεια για την διεξαγωγή των -εκ του αποτελέσματος – αμφιβόλου ποιότητας αγώνων η Διεύθυνση Κτηνιατρικής της Περιφέρειας δεν έδωσε ούτε ενημερώθηκε για τέτοιου είδους δραστηριότητες στην περιοχή.

Ανεξάρτητα απο την όποια άδεια δόθηκε για αυτόν τον αγώνα είναι σίγουρο ότι οι συμμετέχοντες όπως και ο κάθε λογικά σκεπτόμενος γνωρίζει ότι τα ζώα πιέζονται για να αποδόσουν κάτω απο δύσκολες συνθήκες σε αυτά τα αυτοσχέδια τερέν που δεν είναι εγκεκριμένα και πιστοποιημένα για τέτοιου είδους αγώνες.  Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να κινδυνεύει η ακεραιότητα των αναβατών και των αλόγων.

 

Παρακάτω η ανακοίνωση της  Αστυνομικής διεύθυνσης Λέσβου αναφέρει  :

Με αφορμή χθεσινά δημοσιεύματα ιστοσελίδων του διαδικτύου, που αφορούν καταγγελίες για έκνομες ενέργειες διοικητικού και ποινικού περιεχομένου, στο πλαίσιο πολιτιστικών εκδηλώσεων που πραγματοποιήθηκαν σε περιοχή της Δυτικής Λέσβου εντός του μηνός Ιουνίου του έτους 2022, ανακοινώνεται ότι, με εντολή του Γενικού Περιφερειακού Αστυνομικού Διευθυντή Βορείου Αιγαίου, Υποστράτηγου κ. Ελευθέριου Ντουρουντού, ήδη διενεργείται ενδελεχής έρευνα για την υπόθεση.
Για τις συγκεκριμένες εκδηλώσεις είχε εκδοθεί άδεια από τη Διεύθυνση Αστυνομίας Λέσβου, εντός του λειτουργικού φάσματος των αρμοδιοτήτων της, ενώ επιπρόσθετα ζητήθηκε στο πλαίσιο των ερευνών, να εξεταστεί επισταμένως και η διακρίβωση ή μη, τέλεσης εκνόμων ενεργειών που σχετίζονται με παραβάσεις της νομοθεσίας, για την προστασία των ζώων και για την προστασία του περιβάλλοντος.
Φωτογραφία πηγή : zoosos

 

To top