ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου για επίσκεψη Κ. Καραμανλή: «Συμπαιγνία για τη Νότια Παράκαμψη»

ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου για επίσκεψη Κ. Καραμανλή: «Συμπαιγνία για τη Νότια Παράκαμψη»

Τα όσα δήλωσε κατά την επίσκεψη του στη Λέσβο ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κ. Καραμανλής, σχολιάζει σε ανακοίνωση της η Ν.Ε. Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, σημειώνοντας μεταξύ άλλων πως επικράτησε “σιγή” για το αυξανόμενο κόστος μεταφορών, ενώ τονίζει την εγκατάλειψη των σεισμόπληκτων της Βρίσας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

–Κρίνοντας από τα όσα είπε ο κύριος Υπουργός για τη Νότια Παράκαμψη Μυτιλήνης, μάλλον θα άκουσε πρώτη φορά για το έργο! Τι άλλο να υποθέσει κανείς όταν ο κύριος Αθανασίου τον Νοέμβριο του 2020 μετέφερε στον τοπικό τύπο τη δέσμευση του κυρίου Καραμανλή ότι μέχρι τον Μάιο του 2021 το έργο θα έχει δημοπρατηθεί ( !!!), ενώ τώρα ο κ. Υπουργός, μας λέει ότι όταν θα γίνει κάποια τροποποίηση του σχεδίου πόλης, τότε θα τον απασχολήσει η πηγή χρηματοδότησης? Και γιατί ανακαλύφθηκε τώρα το θέμα της τροποποίησης του σχεδίου πόλης σε κοινόχρηστο χώρο? Τι άλλο από συμπαιγνία είναι να ξανασυζητούν την βολική για κάποια συμφέροντα, φαεινή ιδέα του κ. Περιφερειάρχη, περί διάσπασης του έργου, ώστε ουσιαστικά να αναβληθεί επ’ αόριστον? Αφού για τρία χρόνια αοριστολογούν για τη πηγή χρηματοδότησης του έργου, τώρα ισχυρίζονται ότι δεν είναι επιλέξιμα τα οδικά έργα στο Ταμείο Ανάκαμψης και ότι θα ξαναστραφούν στην Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, με δεδομένο ότι υπάρχει έτοιμη εδώ και 4 χρόνια η απαιτούμενη Μελέτη Κόστους Οφέλους. Η δε Δημοτική Αρχή Μυτιλήνης, δεν έχει κάνει καμιά ενέργεια για την τροποποίηση του σχεδίου πόλης, ούτε για την επίσπευση του απόλυτα αναγκαίου αυτού έργου, γεγονός που ενισχύει τις υποψίες για εξυπηρέτηση συμφερόντων. Υπενθυμίζουμε ότι το σημαντικότατο αυτό έργο, στις 15-2-2019 (Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ) είχε χαρακτηρισθεί ως ιδιαίτερης σημασίας με ειδική απόφαση του τότε Υπουργικού Συμβουλίου, που σήμαινε ότι μπορεί να εκτελεσθεί απρόσκοπτα. Θεωρούμε αναγκαίο να τεθεί άμεσα το θέμα στο Περιφερειακό και στο Δημοτικό Συμβούλιο, με στόχο την ουσιαστική επίσπευση του έργου.

–Αγνόησε ο κύριος Υπουργός τις συγκεκριμένες προτάσεις μας, καθώς και τις συγκεκριμένες προτάσεις του ΤΕΕ Β. Αιγαίου για τους σεισμόπληκτους της Βρίσας. Το μόνο που έταξε ήταν ότι θα ενδιαφερθεί να ξεμπλοκαριστεί ένα ποσό 400 χιλιάδων ευρώ που είχε δοθεί για τη σεισμόπληκτη Βρίσα, στον Δήμο Λέσβου το 2018(Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ)!
–Καμιά δέσμευση του κυρίου Υπουργού, σχετικά με τις προτάσεις τοπικών φορέων για ολοκλήρωση του αλιευτικού και εμπορικού τμήματος στο Λιμάνι Σιγρίου. Ισχυρίστηκε δε ότι το έργο άρχισε το 2014 επί πρωθυπουργίας Σαμαρά! Ενώ όπως υπενθύμισε πρόσφατα στον τοπικό τύπο ο επικεφαλής της Επιτροπής Αγώνα κ. Τάκης Χ. Ιορδάνης, το έργο εντάχθηκε στις 27-12-2013, τέσσερεις μόνο μέρες πριν τη λήξη του ΕΣΠΑ και το 2014 …απεντάχθηκε, για να ενταχθεί οριστικά στις 16-5-2016(Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ) σαν έργο εθνικής σημασίας, άρχισε δε να εκτελείται το φθινόπωρο του 2017 !

–Αναπάντητο άφησε ο κύριος Υπουργός το αίτημα του Επιμελητηρίου Λέσβου για μέτρα μείωσης του πνιγηρού μεταφορικού κόστους, επιβατών και εμπορευμάτων, που πλήττει την οικονομία και τις συνθήκες ζωής στη Λέσβο.

–Αλλά δεν βρέθηκε κάποιος παλιός να συμβουλέψει τον κύριο Υπουργό, ότι στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σκοινί ? Τι την ήθελε την αναφορά στα όσα είπε περί ανάπτυξης, ο θείος του Κ. Καραμανλής στη Μυτιλήνη το 1961? Στο πενταετές 1959-1964 , ο νομός Λέσβου κύριε Υπουργέ ήταν… απέξω, η δε οκταετία του θείου σας ήταν μαύρη για τον τόπο μας. Όσο για το 1961, έγιναν οι εκλογές βίας και νοθείας της ΕΡΕ και του παρακράτους, όπως με πολύ συγκεκριμένα στοιχεία κατήγγειλαν τότε η Ένωση Κέντρου και η ΕΔΑ.

Υπεύθυνος Αυτοδιοίκησης
Νομαρχιακής Επιτροπής
Λέσβου
Δημήτρης Ζαχαριάδης

To top