Εκδήλωση με θέμα «Στα βήματα της Σαπφούς»

Εκδήλωση με θέμα «Στα βήματα της Σαπφούς»

Λογοτεχνική και μουσική εκδήλωση με τίτλο «Στα βήματα της Σαπφούς» οργανώνει η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου – Αντιπεριφέρεια Πολιτισμού, τη Δευτέρα 4 Ιουλίου στον αύλειο χώρο της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής.

Η Αντιπεριφερειάρχης Αναστασία Αντωνέλλη μίλησε στον Αίολο για την εκδήλωση.

 

Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου- Αντιπεριφέρεια Πολιτισμού στα πλαίσια του 2ου Φεστιβάλ που διοργανώνει με τίτλο «Ανθρώπων Τέχνη….. Από την Καταστροφή στην Δημιουργία» παρουσιάζει και προσκαλεί στην μουσική λογοτεχνική εκδήλωση «Στα βήματα της Σαπφούς…» την Δευτέρα 4 Ιουλίου και ώρα 20.30 στον αύλειο χώρο της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής.

“Στα βήματα της Σαπφούς…” η ποίηση συναντά την μουσική με την παρουσίαση της Ποιητικής Συλλογής «Ερωτικά Αλληλούια» της Πέρθας Καλέμη από τους κυρίους Παναγιώτη Σκορδά ( εκπαιδευτικός –συγγραφέας / Δρ. Φιλολογίας) και Στέλλα Πετρίδου (λογοτέχνη – ποιήτρια / Αξιωματικό Λ.Σ) και ποιήματα της Συλλογής που θα αποδοθούν από την Αθανασία Δαφιώτη.
Θα ακολουθήσει ρεσιτάλ λυρικού τραγουδιού με μελοποιημένα ποιήματα Ελλήνων ποιητών από του καλλιτέχνες Μαρία Γαλάνη, Γιάννη Φίλια και Δημήτρη Γιάκα.
Ευχαριστούμε την Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής για την παραχώρηση του χώρου.

“Στην Λέσβο τον τόπο που γεννήθηκε και μεγάλωσε η Σαπφώ η Λυρική ποίηση δεν σταμάτησε ποτέ να ζει και να αναπνέει μέσα από τους ανθρώπους της που περπάτησαν και περπατούν στα μονοπάτια που χάραξε η Μεγάλη μας Λυρική ποιήτρια. Λες και με ένα μαγικό τρόπο κυλά στις φλεβες των κατοίκων μας η μνήμη του ταλέντου της στην ποίηση και στην μουσική. Την Δευτέρα στις 20.30 το βράδυ στον αύλειο χώρο της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής θα παρουσιάσουμε μια συνάντηση της λυρικής ποίησης με την μουσική, σε μια ακόμα προσπάθεια ανάδειξης του πακτωλού του πολιτισμού μας. Πιστεύοντας ότι θα είναι ευκαιρία για μια ανάταση ψυχής προσκαλούμε τους κατοίκους μας να μοιραστούν μαζί μας μια βραδιά μαγική…”

To top