Απεργούν οι υπάλληλοι τηλεπικοινωνιών της ΥΠΑ τη Δευτέρα 11 Ιουλίου

Απεργούν οι υπάλληλοι τηλεπικοινωνιών της ΥΠΑ  τη Δευτέρα 11 Ιουλίου

Προβλήματα αναμένεται να δημιουργηθούν στις πτήσεις την Δευτέρα 11 Ιουλίου λόγω της 24ωρης απεργίας που πραγματοποιεί ο Πανελλήνιος Σύλλογος Τηλεπικοινωνιακών (AFISO) ΥΠΑ, υλοποιώντας την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης στις 9ης Ιουνίου 2022.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση οι τηλεπικοινωνιακοί υπάλληλοι διεκδικούν:

1) Άμεση υλοποίηση των έντεκα (11) μετατάξεων από τον ευρύτερο δημόσιο τομέα, η οποία εκκρεμεί για μεγάλο χρονικό διάστημα. Οι μετατάξεις πρόκειται να καλύψουν αεροδρόμια όπως αυτά στην Αστυπάλαια, Σύρο, Καστελόριζο, Κάσο, Καστοριά, Κύθηρα, Κάλυμνο, Ρόδο, Κω τα οποία είναι υποστελεχωμένα με αποτέλεσμα να επιβαρύνονται οι συνάδελφοι που υπηρετούν σε αυτά και να δυσχεραίνεται σημαντικά το έργο αυτών αλλά και η εξυπηρέτηση των κατοίκων των ακριτικών νησιών.
2) Άμεση επιστροφή του ποσοστού 2% από το επίδομα του EUROCONTROL, το οποίο αδίκως αφαιρέθηκε από τον κλάδο μας προς όφελος άλλου κλάδου (Ηλεκτρονικών/ATSEP), οι οποίοι ούτως ή άλλως είναι καλύτερα αμειβόμενοι έναντι ημών, παρά τις συνεχείς διαβεβαιώσεις και τις έγγραφες υποσχέσεις του Υπουργείου περί άρσης της αδικίας.
3) Μηνιαίο επίδομα Παροχής Υπηρεσίας Πληροφοριών Πτήσεων (AFIS) για τους τοποθετημένους υπαλλήλους στους πύργους ελέγχου αεροδρομίου (ΠΕΑ) των αεροδρομίων όπου παρέχεται η Υπηρεσία Παροχής Πληροφοριών Πτήσεων (AFIS) και στους μετακινούμενους σε αυτά.
Εξαντλήσαμε εδώ κι ένα χρόνο κάθε μέσο συζήτησης και επικοινωνίας με τη Διοίκηση και το Υπουργείο που αφορούσε στην προώθηση των προβλημάτων του κλάδου μας,
εισπράττοντας μόνο υποσχέσεις για επίλυση των αιτημάτων μας μέχρι τέλος Μαΐου.

Το κλείσιμο των αεροδρομίων (Ικαρίας, Μήλου 3 φορές, Κοζάνης, Νάξου, Καστοριάς), επειδή ασθένησε ο μοναδικός υπάλληλος AFISO, ο οποίος διαχειρίζεται την εναέρια
κυκλοφορία στα αεροδρόμια αυτά, δείχνει ότι το εργασιακό μας αντικείμενο αποτελεί και κοινωνικό έργο και τα προβλήματα μας είναι άρρηκτα συνδεδεμένα με την εξυπηρέτηση
ουσιωδών αναγκών των κατοίκων των ακριτικών νησιών και περιοχών της χώρας μας. Οι ελλείψεις προσωπικού στα αεροδρόμια, έχουν άμεσο αντίκτυπο στην ασφάλεια της αεροναυτιλίας, την οποία δεν μπορεί να παράσχει από μόνος του ένας κλάδος της ΥΠΑ, ο οποίος είναι και γενναιόδωρα στηριζόμενος από την πολιτική ηγεσία.
Η εντατικοποίηση της εργασίας μας λόγω αύξηση της αεροπορικής κίνησης και
μείωσης του προσωπικού μας συνδυάστηκε και με μείωση των αποδοχών μας !!!
Οι υποσχέσεις με ορίζοντα τις συνεχώς ανανεωμένες προθεσμίες αποδείχθηκε ότι είναι «κούφιες» και κενού περιεχομένου. Είναι πλέον σαφές ότι οι αποφάσεις και οι προθέσεις της Διοίκησης και του Υπουργείου είναι διαφορετικές από τα συμφέροντά μας τα οποία εξυπηρετούν και τις κοινωνίες των ακριτικών νησιών και περιοχών. Ο «κόμπος έφτασε στο χτένι».
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΟΥΜΕ ΤΟ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ ΜΑΣ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ,
ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΑΣ, ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΠΟΛΗΨΗ ΜΑΣ».

To top