Δημιουργία 3D Άνω Άκρου για άτομο με αναπηρία στο ΣΔΕ Μυτιλήνης

Δημιουργία 3D Άνω Άκρου για άτομο με αναπηρία στο ΣΔΕ Μυτιλήνης

Ένα απο τα καινοτόμα σχέδια δράσης που έλαβαν χώρα στο ΣΔΕ Μυτιλήνης την φετινή χρονιά με εμπλοκή και μαθητών του σχολείου και στόχο να βοηθηθεί ένας συνάνθρωπος μας με αναπηρία ήταν η δημιουργία Τρισδιάστατου 3D μέλους άνω άκρου με χρήση Τρισδιάστατου εκτυπωτή.  Το ΣΔΕ Μυτιλήνης με παράρτημα στην Καλλονή ενισχύοντας το κοινωνικό του προφίλ και με έντονο το αίσθημα της προσφοράς στην τοπική κοινωνία εργάστηκε μεθοδικά και κατάφερε να υλοποιήσει το σχέδιο δράσης το οποίο θα βοηθήσει στην κοινωνική ενσωμάτωση, την αύξηση της συμμετοχικότητας σε κοινωνικές δραστηριότητες και στην διευκόλυνση της καθημερινότητας τον ωφελούμενο χωρίς κόστος για τον ίδιο. Το ΣΔΕ Μυτιλήνης είχε αγαστή συνεργασία με τις μη κερδοσκοπικές οργανώσεις E-nable Greece και Συμπαράσταση Λέσβου για την αποπεράτωση του τελικού εγχειρήματος.

Όπως ανέφεραν ο κος Θανάσης Μιτζιφίρης και ο Δρ Γιώργος Αντωνάκος ιδρυτές της E-nable Greece “Δεν υπάρχει μεγαλύτερη χαρά και ικανοποίηση από την αξιοποίηση των γνώσεων και τεχνολογίας για την υποστήριξη αυτών που έχουν ανάγκη! H συνεργασία της e-Nable Greece, με το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Μυτιλήνης και την ΑΜΚΕ Συμπαράσταση Λέσβου είχε ως αποτέλεσμα την παράδοση της συσκευής Unlimbited Hand σε ένα συνάνθρωπο μας που αντιμετωπίζει πρόβλημα αναπηρίας άνω άκρου, ανήκει σε ευάλωτη ομάδα και ζεi στην Μυτιλήνη. Την σχεδίαση, μέτρηση, κατασκευή και παράδοση της συσκευής ανέλαβαν εξ’ ολοκλήρου οι πιστοποιημένοι εθελοντές της e-Nable Greece, Παναγιώτης Τουζένης, Διευθυντής του ΣΔΕ Μυτιλήνης και Μιχάλης Αιβαλιώτης, Διαχειριστής της ΑΜΚΕ Συμπαράσταση Λέσβου.” Είμαστε ενθουσιασμένοι που η κοινότητα της e-Nable Greece μεγαλώνει και φτάνει σε ακριτικές περιοχές της Ελλάδας και όλο και περισσότεροι εθελοντές οικειοποιούνται το όραμά μας για μείωση του κοινωνικού απoκλεισμού ατόμων με αναπηρίες.
Η κατασκευή της συσκευής αποτέλεσε εκτός των άλλων και σχέδιο δράσης του ΣΔΕ Μυτιλήνης προκειμένου οι μαθητές να εξοικειωθούν με το αντικείμενο της τρισδιάστατης εκτύπωσης και να ενισχύσουν το αίσθημα της προσφοράς και αλληλοβοήθειας μέσα απο μια εκπαιδευτική διαδικασία.
Στο παρακάτω βίντεο περιγράφεται βήμα βήμα η διαδικασία απο τις μετρήσεις μέχρι και την τελική παράδοση του τρισδιάστατου μέλους στον ωφελούμενο.

To top