Οι πρώτοι στα ΕΠΑΛ της Λέσβου

Οι πρώτοι στα ΕΠΑΛ της Λέσβου

Αρίστευσαν και φέτος μαθητές των  ΕΠΑΛ της Λέσβου  στις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2022. Μπορεί οι περισσότεροι μαθητές να μη θέλησαν να δώσουν εξετάσεις για δικούς τους λόγους, ωστόσο, οι περισσότεροι που θέλησαν να μπουν σε αυτή τη δοκιμασία με αποφασιστικότητα, πείσμα και… διάβασμα – όπως λένε μιλώντας στον «Αίολο», τα κατάφεραν!

Ρεπορτάζ: Δέσποινα Φραντζή, Δέσποινα Αθανασιάδη 

Στο  1ο ΕΠΑΛ Μυτιλήνης ο Απόστολος Κλειώτης συγκέντρωσε μέσο όρο  18.80 γράφοντας τρία εικοσάρια σε Άλγεβρα, Ιστορία Τέχνης και Τεχνολογία Υλικών και 12,3 στην Έκθεση. Το όνειρο του Απόστολου είναι να γίνει Αρχιτέκτονας και εμείς του ευχόμαστε να το εκπληρώσει!

Στο 2ο ΕΠΑΛ Μυτιλήνης την πρωτιά «κατέκτησε» η Σοφία Σκορδά. Η ίδια έγραψε Ανατομία 20, Υγιεινή 20, Μαθηματικά 19,9 και Έκθεση 18,8 βγάζοντας μέσο ορο, 19,68. Η Σοφία θέλει να ασχοληθεί με τις Επιστήμες Υγείας, ωστόσο ακόμα δεν έχεις αποφασίσει ποια σχολή θα δηλώσει πρώτη στο μηχανογραφικό της, άλλωστε – όπως λέει και η ίδια – υπάρχει χρόνος να το σκεφτεί και να αποφασίσει. Συγχαρητήρια Σοφία!

Στο ΕΠΑΛ Καλλονής πρώτος τερμάτισε ο Αγησίλαος Κατέχος με  18,43. Είχε επιλέξει  την ειδικότητα ψυκτικών και στοχεύει να γίνει Μηχανικός Αεροσκαφών. Keep Going Αγησίλαε!

Στο ΕΠΑΛ Πλωμαρίου πρώτη βγήκε η Μαρία Ζαχαρίου μανούλα δύο παιδιών συγκέντρωσε  15,90 και ήταν στον τομέα της Γεωπονίας.

Στο Εσπερινό ΕΠΑΛ Μυτιλήνης πρώτη η Μαρία Κουρούτσαλτη με μέσο όρο  18. Η ίδια κατέβαλε όλες τις δυνάμεις και για να δώσει πανελλήνιες αλλά και για να φροντίσει τα δύο της παιδάκια ενώ παράλληλα είναι και εργαζόμενη. «Το πρωί δούλευα και το βράδυ πήγαινα σχολείο» δήλωσε η ίδια στον Αίολο και ο στόχος της είναι να περάσει σε κάποιο τμήμα του Πανεπιστημίου Αιγαίου στη Μυτιλήνη. Chase your dreams, Μαρία!

Επιτυχίες και στο ολοκαίνουργιο Εσπερινό ΕΠΑΛ Καλλονής, το οποίο ξεκίνησε να λειτουργεί πριν από 2 χρόνια. Έδωσαν πανελλήνιες συνολικά τέσσερις μαθητές. Η Αφροδίτη Καμπέρου από τον τομέα Διοίκησης και Οικονομίας ξεχώρισε με 17,58 Μέσο Όρο. Κάθε επιτυχία Αφροδίτη!

 

To top