Δύο σημαντικά βραβεία για το 3ο Γενικό Λύκειο Μυτιλήνης στη Cineμάθεια 2021-2022

Δύο σημαντικά βραβεία για το 3ο Γενικό Λύκειο Μυτιλήνης στη Cineμάθεια 2021-2022

Δύο πολύ σημαντικές διακρίσεις επιφύλασσε για το 3ο Γενικό Λύκειο Μυτιλήνης η φετινή «Cineμάθεια 2021-2022», το ετήσιο διανησιωτικό κινηματογραφικό Φεστιβάλ σχολείων, μικρού μήκους και ντοκιμαντέρ, με τη συμμετοχή σχολείων από το Βόρειο και Νότιο Αιγαίο.

Το δεύτερο βραβείο ταινίας μυθοπλασίας Λυκείων και το βραβείο σεναρίου για την ταινία “Το μυθιστόρημα του Ιουλίου Βερν “Από την γη στη Σελήνη”, η εξωγήινη εισβολή και οι επιστημονικές αναζητήσεις του 19ου αιώνα μέσα από την οπτική του Βενιαμίν του Λέσβιου”.
Πιο συγκεκριμένα, οι μαθήτριες και οι μαθητές του 3ου Λυκείου με τη βοήθεια του εκπαιδευτικού Γιώργου Κοντέλλη έφτιαξαν μια ταινία, μίξη κινουμένων σχεδίων και ταινίας, με ηθοποιούς τους μαθητές η οποία με αφορμή την εξιστόρηση των γεγονότων παρουσιάζει το πρωτοποριακό για την εποχή του βιβλίο του Ιουλίου Βερν, τις επιστημονικές αναζητήσεις του 19ου αιώνα εστιάζοντας στο έργο του Βενιαμίν του Λέσβιου, την πόλη της Μυτιλήνης, το σχολείο και αναφορές σε προβλήματα γενικότερα της εποχής μας.
Ο εκπαιδευτικός του σχολείου κος Γιώργος Κοντέλλης, βρέθηκε στη Χίο, την Κυριακή 26 Ιουνίου και συμμετείχε στην εκδήλωση με την προβολή ταινιών και την τελετή βράβευσης.
Η ταινία εντυπωσίασε με το πρωτότυπο θέμα της και απέσπασε πολύ θετικά σχόλια από τα παρευρισκόμενα μέλη της κριτικής επιτροπής και το θερμό χειροκρότημα του κοινού κατά την προβολή της.

Η ταινία έχει αναρτηθεί στην διεύθυνση https://www.youtube.com/watch?v=52Mp-itfu58&list=PL1i0D3uMxzsr6hGXB3WzfDcomQkbvlcvH&index=5

To top