Τη δεύτερη θέση στον κόσμο για ακόμα μια φορά κατέκτησε η Ελλάδα για τις ακτές και τις μαρίνες της. Σύμφωνα με τα φετινά στοιχεία του προγραμματος «Γαλάζια Σημαία», τα οποία ανακοίνωσε η Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης (ΕΕΠΦ), Εθνικός Χειριστής του Διεθνούς Προγράμματος, η Ελλάδα τιμήθηκε με 581 σημαίες, ενώ στο σύνολο των 600 βραβεύσεων των 48 χωρών που συμμετέχουν, η χώρα μας κατέχει το 14% των βραβευμένων ακτών.
Η Δυτική Λέσβος απέκτησε έντεκα “Γαλάζιες Σημαίες” και για το 2022.
Υπενθυμίζεται ότι ο Δήμος Δυτικής Λέσβου διατήρησε βάσει της ανακοίνωσης της Ελληνικής Εταιρίας Προστασίας της Φύσης (ΕΕΠΦ) πριν από έναν μήνα τη σχετική πιστοποίηση που είχε εξασφαλίσει από πέρυσι και στις 11 παραλίες του και αποτελεί σήμερα τον 15ο πανελλαδικά, με τις περισσότερες βραβευμένες ακτές.
Οι 11 πλαζ όπου θα ανεμίζει και φέτος το σύμβολο ποιότητας:
Άναξος
Βατερά
Εφταλού-Άγιοι Ανάργυροι
Κάγια
Μόλυβος
Νυφίδα
Πέτρα
Σκ. Ερεσού
Σκ. Καλλονής
Σκ. Πολιχνίτου
Μεντούσι Παρακοίλων
Σύμφωνα με τον προγραμματισμό που τρέχει ήδη και με δεδομένες τις δυσκολίες που υπάρχουν σε κεντρικό επίπεδο ως προς την εξασφάλιση ναυαγοσωστών, ο Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχης Βέρρος και η αρμόδια Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Ποιότητας Ζωής Ασανούλα Γιαννή-Κοκκινέλλη, στοχεύουν μέσα στο 2023 να διεκδικήσουν για το Δήμο τη «Γαλάζια Σημαία» και για τις παραλίες στα Τσόνια, στο Καλό Λιμάνι, στον Γαβαθά, στο Σίγρι, στο Ταβάρι αλλά και στο Βαθύ Κριτήρι.
Η Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος Ασανούλα Γιαννή – Κοκκινέλλη, παρέλαβε χθες τον εξοπλισμό της πιστοποίησης και μαζί με τους κατά τόπους προέδρους των κοινοτήτων, πραγματοποιήθηκε η τυπική έπαρση της Γαλάζιας Σημαίας στις 11 βραβευμένες πλαζ της Δυτικής Λέσβου.