Λιμενικό: 1.130 αλλοδαποί επιχείρησαν με βάρκες να εισέλθουν στα ελληνικά χωρικά ύδατα σε τρεις ημέρες

24 συνολικά περιστατικά με βάρκες  όπου επέβαιναν 1.130 αλλοδαποί εντοπίστηκαν να επιχειρούν να εισέλθουν στα ελληνικά χωρικά ύδατα  σε Λέσβο, Χίο, Σάμο, Κω και Ρόδο το τριήμερο 24-26 Ιουνίου, τονίζει σε ανακοίνωση που εξέδωσε το Λιμενικό Σώμα. Μόνο στη Λέσβο  745 αλλοδαποί επιχείρησαν να εισέλθουν στα ελληνικά χωρικά ύδατα σε 16 περιστατικά.

Σε όλα τα ανωτέρω περιστατικά, Πλοία Ανοικτής Θαλάσσης, καθώς και περιπολικά σκάφη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής ήταν παρόντα στο θαλάσσιο πεδίο εξέλιξης των περιστατικών και ανέλαβαν την διαχείριση των περιστατικών.

Κατόπιν έγκαιρου εντοπισμού τους, καμία από τις παραπάνω λέμβους δεν εισήλθε στα Ελληνικά χωρικά ύδατα και άπαντες οι αλλοδαποί επιβαίνοντες περισυλλέγησαν από τουρκικές ακταιωρούς.

Επισημαίνεται ακόμα στη σχετική ανακοίνωση ότι το Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή, στο πλαίσιο των εφαρμοζόμενων εθνικών μέτρων για την αντιμετώπιση της μεταναστευτικής πίεσης, λαμβάνει όλα τα προσήκοντα μέτρα για την αποτελεσματική επιτήρηση και προστασία των θαλασσίων συνόρων της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης με αποφασιστικότητα, σεβασμό στο διεθνές δίκαιο, έχοντας ως πρωταρχικό του μέλημα την προστασία της ανθρώπινης ζωής στη θάλασσα που αποτελεί την ύψιστη επαγγελματική και ηθική υποχρέωση του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

To top