Με επιτυχία οι εκδηλώσεις του Μουσικού σχολείου Μυτιλήνης

Με επιτυχία οι εκδηλώσεις του Μουσικού σχολείου Μυτιλήνης

Με μεγάλη επιτυχία και πλήθος κόσμου οι φετινές καλοκαιρινές εκδηλώσεις του Μουσικού Σχολείου Μυτιλήνης.

Στις 19 Ιουνίου στο χώρο του μουσικού σχολείου Μυτιλήνης πραγματοποιήθηκε μουσικό εργαστήρι με την παρουσία αξιόλογων μουσικών της Λέσβου και συγκεκριμένα τον κ. Κοφτερό Δημήτρη, τον κ. Ζαφειρίου Κώστα και τον κ. Σουσαμλή Παναγιώτη οι οποίοι αντάμωσαν μουσικά με τις παραδοσιακές ορχήστρες του μουσικού σχολείου Μυτιλήνης.

Στη συνέχεια στις 20 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε στο Κάτω Κάστρο Μυτιλήνης η μουσική παράσταση “100 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ, 1922-2022” στην οποία συμμετείχαν οι παραδοσιακές ορχήστρες του σχολείου, τμήμα της θεατρικής ομάδας του σχολείου σε συνεργασία με την θεατρική ομάδα “Άστεγοι” και τους πρωταγωνιστές κ. Ντάβα και κα Κατσαρού και τον χορευτικό όμιλο “Αιολείς” υπό την διεύθυνση του κ. Χατζημαλλή.

Το ενδιαφέρον του κόσμου που εκφράστηκε από την προσέλευση, τα θερμά λόγια και το ενθουσιώδες χειροκρότημα ήταν η μεγαλύτερη επιβράβευση μιας συλλογικής προσπάθειας. Σημαντικό στοιχείο της επιτυχημένης μουσικής παράστασης ήταν η συντονισμένη προσπάθεια των υπεύθυνων καθηγητών των συνόλων (κα Λουκία Βαλάση, κα Περσεφόνη Βερβέρη, κ. Αριστείδη Αποστολή, κα Ελένη Κοζωνάκη, κα Αναγνωστέλλη Μαρία, κ. Αλέκο Καφούνη, κ.Στράτο Συμενή, κ.Παναγιώτη Σαλάνη, κ. Ερμόλεο Καντζουρίδης) των μαθητών που συνεργάστηκαν και προσέφεραν τον χρόνο, την γνώση, την εμπειρία και…. την ψυχή τους.

Το Μουσικό σχολείο ευχαριστεί θερμά για την υλοποίηση του μουσικού αφιερώματος την Εφορεία Αρχαιοτήτων Λέσβου και ιδιαιτέρως τον Προϊστάμενο κ. Τριανταφυλλίδη και τον Διευθυντή του Μουσικού Σχολείου Μυτιλήνης κ. Ζαφειρίου, όσους επίσημους φορείς παρευρέθηκαν, τον Αντιδήμαρχο Πολιτισμού κ. Τσακίρη, τον Σύμβουλο Παιδαγωγικής Ευθύνης κ. Στρατάκη, τον Πρόεδρο Σχολικής Επιτροπής κ.Ζαφειρίου, τον Ειδικό Σύμβουλο Περιφέρειας Β.Αιγαίου κ. Δήσσο. Επίσης ευχαριστεί την ΗΧΩ Α.Ε και τον κ. Μαλακό για την ηχοφωτιστική κάλυψη της βραδιάς.

 

To top