Power Pass: Ανοιχτή η πλατφόρμα για όλα τα ΑΦΜ

Power Pass: Ανοιχτή η πλατφόρμα για όλα τα ΑΦΜ

Για όλα τα ΑΦΜ είναι ανοιχτή πλέον η πλατφόρμα του Power Pass για την επιδότηση στο ηλεκτρικό ρεύμα. Αφορά λογαριασμούς ρεύματος πρώτης κατοικίας ή φοιτητικής στέγης εντός Ελλάδος, που εκδόθηκαν κατά το διάστημα από 1 Δεκεμβρίου 2021 έως και 31 Μαίου 2022.

Τις προηγούμενες ημέρες οι αιτήσεις γίνονταν σταδιακά ανάλογα με τον λήγοντα αριθμό ΑΦΜ των δικαιούχων, ενώ πριν από λίγη ώρα η πλατφόρμα δέχεται και όσους δικαιούχους έχουν ΑΦΜ που λήγει σε 0.

Το ποσό της επιδότησης, το οποίο ανέρχεται στο 60% της αύξησης της τιμής ρεύματος της πρώτης κατοικίας που ανάλογα με το ύψος των λογαριασμών, μπορεί να φτάσει έως το ποσό των 600 ευρώ.

H λειτουργία της πλατφόρμας είναι ιδιαίτερα απλή, καθώς χρειάζονται μόνο οι κωδικοί του πολίτη στο Taxisnet και το IBAN του λογαριασμού στον οποίο επιθυμεί να πιστωθεί η επιδότηση. Όλα τα υπόλοιπα στοιχεία αντλούνται αυτόματα μέσω του Κέντρου Διαλειτουργικότητας της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης.

Υπενθυμίζεται ότι η ηλεκτρονική πλατφόρμα για το επίδομα ρεύματος θα παραμείνει ανοιχτή μέχρι και την τελευταία μέρα του Ιουνίου για τις αιτήσεις.

 

 

To top