3.500 προσλήψεις αναπληρωτών για την επέκταση του ωραρίου λειτουργίας των ολοήμερων

3.500 προσλήψεις αναπληρωτών για την επέκταση του ωραρίου λειτουργίας των ολοήμερων

Στην πρόσληψη 3.500 αναπληρωτών εκπαιδευτικών, προκειμένου να καλύψουν τις διδακτικές ανάγκες οι οποίες θα προκύψουν από την επέκταση του ωραρίου λειτουργίας του ολοήμερου σχολείου μέχρι στις 5:30 το απόγευμα, θα προχωρήσει το υπουργείο Παιδείας, όπως δήλωσε στους δασκάλους -Διδασκαλική Ομοσπονδία- η υφυπουργός Παιδείας Ζέττα Μακρή.

Η εφαρμογή του μέτρου αρχικά θα πραγματοποιηθεί στο 50% των Νηπιαγωγείων και Δημοτικών που ήδη λειτουργούν ως ολοήμερα, δηλαδή σε 5.000 τμήματα σε όλη τη χώρα. Όπως έχει επισημανθεί και από την υπουργό Παιδείας τα προγράμματα βρίσκονται υπό διαμόρφωση, θα προχωρήσουν προσλήψεις.

Η πιλοτική εφαρμογή θα ξεκινήσει από το Σεπτέμβριο του 2022 και το πρόγραμμα αφορά όλους τους μαθητές, σε όλη την Ελλάδα, με ελεύθερη πρόσβαση, χωρίς να απαιτούνται κριτήρια για συμμετοχή.

Οι μόνιμοι διορισμοί- Έως 20 Ιουλίου οι προκηρύξεις
Όσο αφορά στους νέους μόνιμους διορισμούς των 8.586 εκπαιδευτικών, ακόμη δεν έχει ανακοινωθεί ο αριθμός κατανομής ανάλογα με την ειδικότητα, ενώ η κ. Μακρή δήλωσε ότι οι αριθμοί που έχουν γραφτεί με τις εκτιμήσεις δεν ισχύουν. Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας έχει ζητήσει από τις υπηρεσίες να κάνουν εισήγηση σχετικά με την με την κατανομή των θέσεων ανά κατηγορία και κλάδο με στόχο το συντομότερο δυνατό να κάνει τις σχετικές ανακοινώσεις και να εκδοθεί η σχετική πράξη και οι ανάλογες πιστώσεις ώστε να ακολουθήσει η διαδικασία των αιτήσεων από τους ενδιαφερόμενους εκπαιδευτικούς.

To top