Ρήτρα αναπροσαρμογής: Τέλος από 1η Αυγούστου

Ρήτρα αναπροσαρμογής: Τέλος από 1η Αυγούστου

Τροπολογία του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας που κατατέθηκε στη Βουλή, ορίζει την αναστολή της ρήτρας αναπροσαρμογής από την 1η Αυγούστου 2022 μέχρι τις 31 Ιουλίου του 2023.

 

Τη μη εφαρμογή της ρήτρας αναπροσαρμογής στους λογαριασμούς ρεύματος ορίζει τροπολογία του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας στο νομοσχέδιο για την απλοποίηση της αδειοδότησης των ΑΠΕ.

Συγκεκριμένα, η τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή προβλέπει την αναστολή της ρήτρας για ένα χρόνο, για τις καταναλώσεις ηλεκτρικής ενέργειας από την 1η Αυγούστου 2022 μέχρι τις 31 Ιουλίου του 2023.

Η διάταξη κατατέθηκε στο νομοσχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας για την απλούστευση της αδειοδότησης ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και έρχεται σε συνέχεια της ρύθμισης που περιλαμβάνεται στο ίδιο νομοσχέδιο με την οποία επιβάλλεται πλαφόν στις τιμές αποζημίωσης των ηλεκτροπαραγωγών για την ενέργεια που εγχέουν στο δίκτυο. Τελικός στόχος των ρυθμίσεων είναι η συγκράτηση των ανατιμήσεων στην ενέργεια και η επιστροφή των τιμών του ρεύματος στο επίπεδο του περασμένου φθινοπώρου.

 

 

To top