Διεθνές Συνέδριο για την Αχελαία κληρονομιά του Αιγαίου στο Μουσείο Βιομηχανικής Ελαιουργίας

Διεθνές Συνέδριο για την Αχελαία κληρονομιά του Αιγαίου στο Μουσείο Βιομηχανικής Ελαιουργίας

 Στην Αγία Παρασκευή θα διεξαχθεί στις  25-29 Ιουνίου 2022 το Διεθνές Συνέδριο για την Αχελαία κληρονομιά του Αιγαίου στο Ευρασιατικό σταυροδρόμι.

Η ανασκαφή στη θέση Ροδαφνίδια στο Λισβόρι της Λέσβου και η καθοριστική συμβολή της στην αρχαιολογία της Καταγωγής και Εξέλιξης του Ανθρώπου στην Αφρική, την Ευρώπη και την Ασία είναι το κυρίως θέμα του συνεδρίου, το οποίο διοργανώνεται από το Πανεπιστήμιο Κρήτης.

Tο πρόγραμμα «Παλαιολιθική Λέσβος» ερευνά τις απαρχές της κατοίκησης στο Αιγαίο. Από το 2012 εκπονείται από το Πανεπιστήμιο Κρήτης σε συνεργασία με άλλα πανεπιστήμια και ερευνητικούς φορείς στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Με επίκεντρο τη συστηματική ανασκαφή στα Ροδαφνίδια, μία υπαίθρια θέση στον Κόλπο της Καλλονής στρατηγικά τοποθετημένη δίπλα στις θερμές πηγές του Λισβορίου, εξετάζει τη δραστηριότητα των προϊστορικών ανθρώπων στη Λέσβο το τελευταίο μισό εκατομμύριο χρόνια.

Η ενημέρωση και πρόσκληση έγινε από την Κα Νένα Γαλανίδου, την επιστημονική υπεύθυνη της ανασκαφής στη θέση Ροδαφνίδια στο Λισβόρι της Λέσβου, Καθηγήτρια Προϊστορικής Αρχαιολογίας: Εποχή του Λίθου και Διευθύντρια του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών Αρχαίος Μεσογειακός Κόσμος – Ιστορία και Αρχαιολογία.

 

To top