Γ. Μπουρνούς: Πλησιάζει η ώρα που θα μπει φρένο στην αυθαιρεσία των τραπεζών

Γ. Μπουρνούς: Πλησιάζει η ώρα που θα μπει φρένο στην αυθαιρεσία των τραπεζών

Στην απεργία των τραπεζικών υπαλλήλων στη Μυτιλήνη παρέστη ο Βουλευτής Ν. Λέσβου, Γιάννης Μπουρνούς.

Το προσωπικό της Τράπεζας Πειραιώς πραγματοποίησε πανελλαδική απεργία σήμερα, Τρίτη 21 Ιουνίου, με θεσμικά αιτήματα που αφορούν την προστασία των θέσεων εργασίας και την επανεκπαίδευση του προσωπικού που εργάζεται σε καταστήματα που σχεδιάζεται να κλείσουν και οικονομικά αιτήματα που σχετίζονται με τις κλαδικές και επιχειρησιακές συμβάσεις τους.

Ο Γιάννης Μπουρνούς δήλωσε τη συμπαράστασή του στον δίκαιο αγώνα των τραπεζοϋπαλλήλων για ένα αξιοπρεπές και ασφαλές εργασιακό περιβάλλον την ώρα που οι διοικήσεις των Τραπεζών εφαρμόζουν πλάνα αναδιάρθρωσης με πλήρη αυθαιρεσία, κλείνουν και συγχωνεύουν καταστήματα ανά την Ελλάδα με αποτέλεσμα χιλιάδες εργαζόμενοι να εκβιάζονται με εθελουσία έξοδο ή απόλυση.

Η κυβέρνηση, τόνισε ο Γ. Μπουρνούς, ανέχεται, αν δεν ενθαρρύνει, την αυθαιρεσία και τις πρακτικές της τραπεζικής εργοδοσίας. Με τη συρρίκνωση, μάλιστα, του δικτύου των υποκαταστημάτων και τη ραγδαία περικοπή του προσωπικού, υποβαθμίζεται κάθετα η παροχή υπηρεσιών στους πολίτες, ενώ οι τραπεζοϋπάλληλοι είναι αυτοί που γίνονται οι αποδέκτες των καθημερινών διαμαρτυριών και παραπόνων των πολιτών, παρότι η ευθύνη βαραίνει αποκλειστικά τις διοικήσεις.

Ο Γ. Μπουρνούς υπογράμμισε και μια άλλη παράμετρο, καθώς σήμερα η παραβίαση της εργατικής νομοθεσίας δεν μπορεί να απαντηθεί από τους ελέγχους και τα πρόστιμα εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας, όπως συνέβαινε επί της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Ας κατανοήσουν όμως οι διοικήσεις των μεγάλων τραπεζών, ανέφερε, ότι πλησιάζει η ώρα που θα μπει ξανά φρένο στην αυθαιρεσία τους και θα σταματήσουν οι εκβιασμοί στους εργαζόμενους.

«Η κινητοποίηση των τραπεζοϋπαλλήλων στη Μυτιλήνη είναι δίκαιη και μας βρίσκει δίπλα τους», δήλωσε ο Γ. Μπουρνούς, «θα τους στηρίξουμε και θα τους στηρίζουμε μέχρι να υπάρξει και μια κυβέρνηση που θα τους στηρίζει και θεσμικά».

 

To top