Μητσοτάκης για Fuel Pass 2: 100 ευρώ στα νησιά από 55 μέχρι σήμερα

Μητσοτάκης για Fuel Pass 2: 100 ευρώ στα νησιά από 55 μέχρι σήμερα

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε στο υπουργικό συμβούλιο τη νέα επιδότηση στα καύσιμα, το Fuel Pass 2, στην προσπάθεια ανάσχεσης της ανεξέλεγκτης ακρίβειας. Ο πρωθυπουργός τόνισε πως το Fuel Pass 2, η νέα επιδότηση στα καύσιμα, θα αφορά τρεις μήνες, Ιούλιο, Αύγουστο, Σεπτέμβριο και θα είναι μια παρέμβαση που θα αφορά τις τιμές και της βενζίνης και του diesel και απευθύνεται σε περισσότερους από 3 εκατομμύρια οδηγούς.  Όσο αφορά νησιά  η ενίσχυση κατανάλωσης βενζίνης ανεβαίνει στα 100 ευρώ από 55 ευρώ μέχρι σήμερα.

Παράλληλα είπε πως γίνεται και μια ξεχωριστή παρέμβαση για τους αγρότες, καθώς επισπεύδεται, για τις αρχές Αυγούστου, η επιστροφή σε αυτούς του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης για το πετρέλαιο το οποίο αγόρασαν το πρώτο εξάμηνο του 2022.

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πως οι γενικές κατευθύνσεις κοστολογούνται σε επιπλέον 375 εκατομμύρια ευρώ. Έτσι οι συνολικές επιδοτήσεις της πολιτείας μόνο για τα καύσιμα αγγίζουν τα 600 εκατομμύρια -για την ακρίβεια 580 εκατομμύρια ευρώ.

Fuel Pass 2: Αναλυτικά η νέα επιδότηση στα καύσιμα
Με το «Fuel Pass 2» η ενίσχυση στην κατανάλωση της βενζίνης:

Για τα ΙΧ ανεβαίνει από τα 45 στα 80 ευρώ, για πληρωμή στην αντλία.
Για τις μοτοσικλέτες ανεβαίνει από τα 35 στα 60 ευρώ.
Στα νησιά στα 100 ευρώ τώρα, αντί 55 ευρώ μέχρι σήμερα. Και για τα δίτροχα στα νησιά 70 ευρώ, αντί των περίπου 40 ευρώ που ήταν πριν.
Για το diesel η ενίσχυση θα εξακολουθήσει να είναι 12 λεπτά ανά λίτρο στην πηγή. Το τελικό όφελος -συνυπολογίζοντας και τον ΦΠΑ- θα ανέλθει στα 15 λεπτά το λίτρο. «Στόχος είναι να κρατήσουμε την τιμή του diesel κάτω από τα 2 ευρώ στην αντλία και αυτό θα ισχύσει επίσης για το επόμενο τρίμηνο», είπε ο πρωθυπουργός.
Οι ρυθμίσεις που εξήγγειλε ο κ. Μητσοτάκης θα εξειδικευθούν σήμερα στις 15:00 από τον Χρήστο Σταϊκούρα, τον αρμόδιο υπουργό Οικονομικών.

Αναλυτικά η εισαγωγική τοποθέτηση του πρωθυπουργού
Πριν από την ημερήσια διάταξη της συνεδρίασής μας θα ήθελα εν συντομία να ανακοινώσω μία νέα δέσμη μέτρων του Εθνικού Σχεδίου Στήριξης, με αιχμή την επιδότηση των καυσίμων.

To top