” Έφη-Βία: Είμαι η Σάρα ” το νέο βιβλίο της Βίκυς Σγουρέλλη

” Έφη-Βία: Είμαι η Σάρα ” το νέο βιβλίο της Βίκυς Σγουρέλλη

Ένα ιδιαίτερο και ξεχωριστό βιβλίο για τα προβλήματα, τις διαπροσωπικές σχέσεις  αλλά και τους προβληματισμούς της Εφηβικής ηλικίας κυκλοφόρησε πρόσφατα από τη Χιώτισσα Συγγραφέα Βίκυ Σγουρέλλη.

Πρόκειται για ένα σύντομο, πλήρως εικονογραφημένο, graphic novel, που εξιστορεί την αγωνία ενός έφηβου κοριτσιού, της Σάρας, καθώς παλεύει με τον εαυτό της. Οι σκέψεις της την οδηγούν σταδιακά στην κατάθλιψη και τις διατροφικές διαταραχές καθώς βασανίζεται από τις κοινωνικές απαιτήσεις αλλά και τον τρόπο που βιώνει τα οικογενειακά της προβλήματα και κυρίως τη σχέση με τη μητέρα της. Ο αναγνώστης καλείται να επιλέξει το τέλος της Σάρας. Γιατί ποτέ δεν έχουμε μια μόνο επιλογή.
Το βιβλίο αυτό είναι ένας υποσυνείδητος οδηγός ψυχικής ενδυνάμωσης εφήβων κοριτσιών και αγοριών σε μια εποχή που η ενσυναίσθηση πρέπει να αποτελεί πρωταρχικό εφόδιο για την επίλυση των προβλημάτων των εφήβων με τον εαυτό τους και τους γονείς τους. Θα μπορούσε, ωστόσο, να χρησιμοποιηθεί ως ένας δίαυλος επικοινωνίας για τους γονείς που προσπαθούν να κατανοήσουν το έφηβο παιδί τους και δε βρίσκουν τον τρόπο.

Η αφήγηση συνοδεύεται από ανάλυση και συμβουλές της ψυχοθεραπεύτριας Ευγενίας Δάνδη και η εικονογράφηση είναι του Μανώλη Κοτρώτσιου.

Η Βίκυ Σγουρέλλη γεννήθηκε στη Χίο. Σπούδασε Αγγλική Λογοτεχνία με μεταπτυχιακές σπουδές στην Ειδική Αγωγή στο πανεπιστήμιο του Ντέρμπι. Ακολουθούν περαιτέρω σπουδές στην ψυχολογία και χρήση τεχνολογίας στην εκπαίδευση.

Άλλα βιβλία της συγγραφέως: ” Δεν είμαι Πριγκίπισσα “, ” Τη νύχτα που τα παπούτσια ζωντανεύουν “, ” Τα βασίλια των Αγγλοχρόνων “, ” Μέμορι, ο Κλειδοκράτορας Μνήμης και το Αιώνιο Μυστικό του Δε θυμάμαι “, “Ζούμπι, το μοναχικό Ζόμπι “.

To top