Τούρκοι παρενόχλησαν μέσω ασυρμάτου το ελικόπτερο του Υφυπουργού Άμυνας

Τούρκοι παρενόχλησαν μέσω ασυρμάτου το ελικόπτερο του Υφυπουργού Άμυνας
  1. Νέα τουρκική παρενόχληση σημειώθηκε σήμερα  στις 10.30 το πρωί τον εναέριο χώρο, καθώς οι Τούρκοι παρενόχλησαν μέσω ασυρμάτου το ελικόπτερο που μετέφερε τον υφυπουργό Άμυνας, Νίκο Χαρδαλιά.Συγκεκριμένα, την ώρα που ο υφυπουργός μετέβαιναν μαζί με τον αρχηγό της αεροπορίας στον Άγιο Ευστράτιο, η Τουρκία παρενόχλησε μέσω ασυρμάτου το ελικόπτερο με ένα ηχογραφημένο  μήνυμα που έλεγε ότι «πετάτε σε αποστρατιωτικοποιημένη ζώνη».

Ο Υφυπουργός Άμυνας μαζί με τον Αρχηγό ΓΕΑ μετέβαιναν στον Άγιο Ευστράτιο για το μνημόσυνο του πιλότου Νικόλαου Σιάλμα ο οποίος στις 18 Ιουνίου 1992 έχασε τη ζωή του μετά από πτώση  του Mirage F1 κατά τη διάρκεια αερομαχίας με Τούρκους που είχαν παραβιάσει το ελληνικό εναέριο χώρο, σε ηλικία 27 ετών.

Σημειώνεται πως η παρενόχληση στο ελικόπτερο του Χαρδαλιά έγινε μία ημέρα μετά την συνάντηση Ακάρ με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Νίκο Παπανγιωτόπουλο. Αμφίβολο παραμένει, ωστόσο, κατά πόσο αυτή η ολιγόλεπτη συνομιλία των δύο υπουργών καταδεικνύει την ειλικρινή διάθεση της Τουρκίας να κάνει ένα βήμα πίσω ή αν αποτελεί απλώς έναν τακτικό ελιγμό της γειτονικής χώρας.

Οι δύο υπουργοί χτες, φέρονται να συμφώνησαν στην ανάγκη να υπάρχει δυνατότητα άμεσης μεταξύ τους επαφής, μέχρις ότου η κατάσταση επανέλθει σε φυσιολογικά επίπεδα. Δηλαδή μέχρι να υπάρξουν ξανά επίσημοι δίαυλοι και στα υπόλοιπα επίπεδα των διμερών σχέσεων.

 

 

To top