Η πρώτη καταδίκη για παστουρωμένο άλογο στην Λέσβο

Η πρώτη καταδίκη για παστουρωμένο άλογο στην Λέσβο

Σε έξι μήνες φυλάκιση με αναστολή καταδικάστηκε την Πέμπτη από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Μυτιλήνης ιδιοκτήτης αλόγου από την Πέτρα Λέσβου. Συγκεκριμένα, ο ιδιοκτήτης καταδικάστηκε για την παθητική κακοποίηση του αλόγου του, το οποίο το 2019 βρισκόταν μέσα σε ένα χωράφι στην Πέτρα Λέσβου με τα πόδια του δεμένα («παστουρωμένα») με αποτέλεσμα να μην μπορεί να κινηθεί φυσιολογικά.

Η Κιβωτός Μυτιλήνης που γνωστοποίησε την υπόθεση και την απόφαση του δικαστηρίου, χαρακτήρισε σε ανακοίνωσή της την χθεσινή μέρα ως «ιστορική» για την προστασία των ζώων στη Λέσβο.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Σήμερα, 16 Ιουνίου 2022 είναι άλλη μια ιστορική ημέρα για την προστασία των ζώων στη Λέσβο. Το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Μυτιλήνης καταδίκασε ιδιοκτήτη αλόγου από την Πέτρα Λέσβου σε 6 μήνες φυλάκιση (με αναστολή) για την παθητική κακοποίηση του αλόγου του το οποίο το 2019 βρισκόταν μέσα σε ένα χωράφι στην Πέτρα Λέσβου με τα πόδια του δεμένα («παστουρωμένα») με αποτέλεσμα να μην μπορεί να κινηθεί φυσιολογικά.

Η καταδίκη αυτή οφείλεται σε μία σπουδαία κυρία, επισκέπτρια του νησιού μας, η οποία μόλις αντίκρυσε το ζώο πήγε κατευθείαν στο Αστυνομικό Τμήμα και έκανε την καταγγελία, χωρίς να αναρωτηθεί αν «θα μπλέψει», αν θα «χαλάσει τις διακοπές της», αν θα πρέπει να πάρει τηλέφωνο τη φιλοζωική για να «ασχοληθείτε εσείς», και σήμερα ταξίδεψε από την Αθήνα για να καταθέσει στη δίκη. Είμαστε ευγνώμονες που υπάρχουν τέτοιοι άνθρωποι ανάμεσά μας και ας είναι οι ενέργειές της παραδειγμα για όλους μας εδώ στην Λέσβο.

To top