Ξεκινά το 9ο AegeanDocs (1-6 Οκτωβρίου)

Ξεκινά το 9ο AegeanDocs (1-6 Οκτωβρίου)

25 σκηνοθέτες και παραγωγοί από την Ελλάδα και την Ευρώπη ταξιδεύουν στη Λήμνο και στη Λέσβο για να συναντήσουν το κοινό του ακριτικού νησιού και να συζητήσουν μαζί του.

To 9oAegeanDocs, το Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ του Αιγαίου, ξεκινά την 1η Οκτωβρίου με επίκεντρο των εκδηλώσεων την Λήμνο (κινηματοθέατρο ΜΑΡΟΥΛΑ) και ταυτόχρονες προβολές σε Λέσβο, Χίο, Ικαρία, Άγιο Ευστράτιο, Φούρνους, Ψαρά και Οινούσσες. Για μία εβδομάδα (1-6 Οκτωβρίου) 40 ταινίες ντοκιμαντέρ από την Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και την Ελλάδα, σε Πρώτη προβολή στα νησιά αλλά και με ευρωπαϊκές και διεθνείς πρεμιέρες, θα συνθέσουν το πρόγραμμα του AegeanDocs.

Από την Λήμνο, σε απευθείας μετάδοση – Livestreaming–θα μεταδίδονται οι συζητήσεις με το κοινό, στις οποίες θα μπορούν να συμμετέχουν και οι θεατές των ίδιων ταινιών από τα άλλα νησιά. Η είσοδος σε όλες τις αίθουσες θα είναι ελεύθερη.

Παράλληλα θα διοργανωθεί διήμερο Ανοικτό Σεμινάριο με τίτλο “Γνωρίστε τον κόσμο του Ντοκιμαντέρ” στο οποίο θα διδάξουν οι έμπειροι και καταξιωμένοι σκηνοθέτες. Η συμμετοχή στο σεμινάριο θα είναι δωρεάν.

Το πρόγραμμα των προβολών του Φεστιβάλ θα ανακοινωθεί τις επόμενες μέρες με δελτίο τύπου και στο site: www.aegeandocs.gr

Το 9οAegeanDocsδιοργανώνεται με την υποστήριξη: Υπουργείου Πολιτισμού, Γ. Γραμματεία Νησιωτικής Πολιτικής-Υπουργείου Ναυτιλίας, Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου, ΠΙΟΠ (Πολιτιστικό Κέντρο Τραπέζης Πειραιώς) Γαλλικού Ινστιτούτου και αναμένεται η έγκριση της αίτησης υποστήριξης του Φεστιβάλ από τον ΕΟΤ.

Υπεύθυνος Επικοινωνίας: Χαρά Λαμπίδου/Παραγωγός Φεστιβάλ τηλ: 6972972700, email: lampidou@storydoc.gr

To top