ΕΟΤ Κοινωνικός Τουρισμός 2022: 10 δωρεάν διανυκτερεύσεις σε Λέσβο, Λέρο, Χίο, Κω και Έβρο

ΕΟΤ Κοινωνικός Τουρισμός 2022: 10 δωρεάν διανυκτερεύσεις  σε Λέσβο,  Λέρο, Χίο, Κω και Έβρο

Ξεκίνησε, το μεσημέρι της Τετάρτης, η υποβολή αιτήσεων για τον Κοινωνικό Τουρισμό 2022-2023 με τον Διοικητή Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης, Σπύρο Πρωτοψάλτη, να δίνει λεπτομέρειες για τα κριτήρια αλλά και τους δικαιούχους της φετινής χρονιάς. 12 δωρεάν διανυκτερεύσεις προβλέπονται για  Βόρεια Εύβοια και Σάμο και 10 δωρεάν διανυκτερεύσεις για Λέσβο, Λέρο, Χίο, Κω και Έβρο. Αιτήσεις μπορούν να υποβληθούν μέχρι 23 Ιουνίου στις 14.00

Πιο αναλυτικά, μιλώντας στην εκπομπή της ΕΡΤ, Συνδέσεις, με τον Κώστα Παπαχλιμίντζο και τη Χριστίνα Βίδου ο κ. Πρωτοψάλτης, αποκάλυψε ότι φέτος θα δοθούν 300.000 επιταγές ενώ ο αυξημένος προϋπολογισμός έφτασε τα 35 εκατομμύρια. Τη φετινή χρονιά πραγματοποιείται μια καινοτομία με τον Οργανισμό να προωθεί περιοχές που επλήγησαν, όπως τη Βόρεια Εύβοια και τη Σάμο με δωρεάν 12 διανυκτερεύσεις και τη Λέρο, τη Λέσβο, τη Χίο, την Κω και τον νομό Έβρου, που έχουν δοκιμαστεί από το μεταναστευτικό ακόμη 10 διανυκτερεύσεις χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση και στην υπόλοιπη Ελλάδα με μικρή ιδιωτική συμμετοχή.

Ο προϋπολογισμός του είναι ύψους 35 εκατ. ευρώ – ποσό αυξημένο κατά 5 εκ. ευρώ σε σχέση με το πρόγραμμα της περιόδου 2021-2022. Αιτήσεις θα μπορούν να υποβληθούν έως τις 23 Ιουνίου και ώρα 14:00 μέσω του συνδέσμoυ www.gov.gr/ipiresies/ergasia-kai-asphalise/apozemioseis-kai-parokhes/koinonikos-tourismos.

To top