Δωρεά της Ύπατης Αρμοστείας στο Δήμο Μυτιλήνης

Δωρεά της Ύπατης Αρμοστείας στο Δήμο Μυτιλήνης

Η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες ολοκλήρωσε πρόσφατα μια δωρεά προς τον Δήμο Μυτιλήνης, η οποία περιλαμβάνει τέσσερις καινούριες και δύο ελαφρώς μεταχειρισμένες φορητές προκατασκευασμένες μονάδες μαγειρικής (κοντέινερ) διαστάσεων 9μ Χ 3μ, που περιέχουν 96 κοινόχρηστες κουζίνες, 12 ψυγεία και 150 σετ μαγειρικών σκευών, καθώς και 60 θερμάστρες υγραερίου, εξοπλισμένες με αντίστοιχο αριθμό φιαλών.

Τα υλικά αυτά θα αξιοποιηθούν από τον Δήμο Μυτιλήνης για την εξυπηρέτηση αναγκών των κατοίκων του Δήμου, και ιδιαίτερα των παιδιών και των πιο ευάλωτων κοινωνικών ομάδων, καθώς προορίζονται να διατεθούν κυρίως σε άπορες οικογένειες και παιδικές κατασκηνώσεις.

Ο Δήμαρχος Μυτιλήνης, κος Στρατής Κύτελης, εξέφρασε τις θερμές ευχαριστίες του για την ανωτέρω προσφορά, όσο και για την υποδειγματική συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες.

«Εκ μέρους της Ύπατης Αρμοστείας, επιθυμούμε μέσω αυτής της συμβολικής βοήθειας να εκφράσουμε την εκτίμησή μας για την υποστήριξη που έχουν επιδείξει οι κάτοικοι της Λέσβου προς τον προσφυγικό πληθυσμό», ανέφερε η Επικεφαλής του Γραφείου της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στη Λέσβο, κα Reyhaneh Shakibaie.

Η κίνηση αυτή της Ύπατης Αρμοστείας έρχεται ως συνέχεια μιας σειράς δωρεών σε φορείς της Λέσβου εντός του τελευταίου έτους, συμπεριλαμβανόμενης της προσφοράς ιατρικού μηχανήματος στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης, καθώς και ηλεκτρονικού, αθλητικού και υγειονομικού εξοπλισμού σε 16 σχολεία του νησιού. Η Ύπατη Αρμοστεία θα συνεχίσει να συνεργάζεται με τις τοπικές αρχές και τους φορείς για την εξεύρεση βιώσιμων λύσεων σε θέματα που αφορούν τους αιτούντες άσυλο και τους πρόσφυγες, αλλά και την τοπική κοινωνία.

To top