Στη Μυτιλήνη η δίκη για τα πλαστά πτυχία αγγλικών

Στη Μυτιλήνη η δίκη για τα πλαστά πτυχία αγγλικών

Στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Μυτιλήνης θα εκδικαστεί στις 7 Ιουλίου 2022 η υπόθεση που είχε αποκαλυφθεί το καλοκαίρι του 2019  με τα πλαστά πτυχία αγγλικών. Κατηγορούμενοι είναι αυτή τη φορά, η εκπρόσωπος του κέντρου που διενήργησε τις εξετάσεις στη Μυτιλήνη, καθώς και ο σύζυγός της.

Η δίκη είχε ξεκινήσει στη Θεσσαλονίκη τον Οκτώβριο του 2021 με κατηγορούμενο τον ιδιοκτήτη συνεργαζόμενου φροντιστηρίου αγγλικών, για τη διεξαγωγή των εξετάσεων. Η δίκη είχε διακοπεί για ένα μήνα μετά και συγκεκριμένα στις 0 Νοεμβρίου του 2021  και τότε ο κατηγορούμενος, παρουσίασε αδιάσειστα στοιχεία με αποτέλεσμα ν’ απαλλαγεί από τις κατηγορίες ενώ τη υπόθεση στάλθηκε στη Μυτιλήνη  για περαιτέρω διερεύνηση. Λίγους μήνες ορίσθηκε νέα δίκη, αυτή τη φορά στη Μυτιλήνη με κατηγορούμενη την εκπρόσωπο του Κέντρου που διενήργησε τις εξετάσεις  καθώς και ο σύζυγός της. Σε βάρος τους απαγγέλθηκαν κατηγορίες  για τα αδικήματα της πλαστογραφίας πιστοποιητικών, της υφαρπαγής ψευδούς βεβαίωσης και της απάτης, κατ’ εξακολούθηση.

Η Εισαγγελέας κινήθηκε πολύ γρήγορα για την συγκεκριμένη υπόθεση  καθώς υπάρχουν αδικήματα που είχαν γίνει το 2016 και έχουν παραγραφεί.

Δεκάδες είναι πάντως οι πολίτες που πήραν μέρος στις εξετάσεις που διενεργήθηκαν από το συγκεκριμένο Κέντρο  και διαπίστωσαν στη συνέχεια ότι τα πτυχία που παρέλαβαν ήταν πλαστά.

Η δικηγόρος Νίκη Τσιριγώτη η οποία έχει αναλάβει την εκπροσώπηση πολιτών που βρέθηκαν να κατέχουν πλαστά πτυχία, είπε στον Αίολο για την υπόθεση.

To top