Συνεδρίασε το συντονιστικό όργανο Πολ.Προ. για την κακοκαιρία “Genesis” και την πυροπροστασία

Συνεδρίασε το συντονιστικό όργανο Πολ.Προ. για την κακοκαιρία “Genesis” και την πυροπροστασία

Η κακοκαιρία Genesis πλήττει από το πρωί και τα νησιά μας.

Το Συντονιστικό Όργανο πολιτικής προστασίας σε συνεδρίασή του χθες εξέτασε την ετοιμότητα των υπηρεσιών για την αντιμετώπιση τυχόν προβλημάτων από την κακοκαιρία.

Όπως δήλωσε στον Αίολο ο Αντιπεριφερειάρχης Πανάγος Κουφέλος, τα καιρικά φαινόμενα αναμένεται να είναι περισσότερο έντονα στη Λήμνο. Κατά τη συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου, δόθηκε έμφαση και στα μέτρα και τη συνεργασία των συναρμόδιων υπηρεσιών για την αντιπυρική περίοδο που διανύουμε.

«Σύσκεψη για το συντονισμό δράσεων Αντιπυρικής περιόδου 2022»

Με θέμα τον Συντονισμό των δράσεων της Αντιπυρικής Περιόδου 2022 πραγματοποιήθηκε σήμερα 10 Ιουνίου 2022 στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας (Σ.Ο.Π.Π.) Περιφερειακής Ενότητας Λέσβου υπό τον Συντονισμό του αρμόδιου Αντιπεριφερειάρχη Λέσβου Πανάγου Κουφέλου.

Στη διάρκεια της σύσκεψης εξετάστηκε η πορεία υλοποίησης των δράσεων προετοιμασίας για τη νέα αντιπυρική περίοδο όσον αφορά στην πρόληψη και προστασία των δασικών εκτάσεων καθώς και ο συντονισμός των εμπλεκόμενων Υπηρεσιών και η διασφάλιση της παροχής υποστήριξης σε περίπτωση συμβάντος.

Στην Αρχή της Συνεδρίασης ο Αντιπεριφερειάρχης ενημέρωσε τους παριστάμενους για την κακοκαιρία GENESIS που αναμένεται να πλήξει και την περιοχή του Βορείου Αιγαίου καθώς και για την έναρξη δημιουργίας Ζωνών Αντιπυρικής προστασίας με πρώτη στην περιοχή της Αμαλής.

Μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν ήταν:
• η εφαρμογή του μέτρου της απαγόρευσης κυκλοφορίας σε δάση και δασικές εκτάσεις,
• η ετοιμότητα των Υπηρεσιών και της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου ως προς την υποβοήθηση του έργου του Πυροσβεστικού Σώματος,
• τα μέτρα πρόληψης και ετοιμότητας κατά τις ημέρες υψηλής επικινδυνότητας βάσει του Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς από την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας καθώς και
• η ενημέρωση του κοινού για τη λήψη ατομικών μέτρων πρόληψης από δασικές πυρκαγιές

Ο Αντιπεριφερειάρχης Νομού Λέσβου μετά το πέρας της συνεδρίασης δήλωσε:
«Ενόψει της αντιπυρικής περιόδου έχοντας ως προτεραιότητα την Ασφάλεια των κατοίκων του νησιού, ενισχύουμε την επιχειρησιακή ετοιμότητα και τη στρατηγική της Πολιτικής Προστασίας. Θα συνεχίσουμε να επενδύουμε με σχέδιο και πρόγραμμα στην αύξηση του επιπέδου ασφάλειας των κατοίκων του νησιού μας. Είμαστε σε επαγρύπνηση για να αντιμετωπίσουμε κάθε ενδεχόμενο πρόβλημα».

To top