Παράνομο το διορθωτικό συμβόλαιο της ιδιώτη στη θέση Αφεντέλι

Παράνομο το διορθωτικό συμβόλαιο της ιδιώτη στη θέση Αφεντέλι

Το Δημόσιο πήρε θέση στην αγωγή που έχει καταθέσει η Πρωτοβουλία Ερεσού -Περιβαλλοντικός Κοινωνικός Σύλλογος κατά της ιδιώτη της έκτασης στην θέση Αφεντέλι, όπου και αμφισβητεί τον τίτλο ιδιοκτησίας, δηλώνοντας ότι το διορθωτικό συμβόλαιο του 2014 όπου εμφανίζει 13.5 στρέμματα και όχι 11.5 είναι παράνομο. Από την Πρωτοβουλία κατατέθηκε και μηνυτήρια αναφορά στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Μυτιλήνης.

Καθώς θεωρήθηκε παράνομο το διορθωτικό συμβόλαιο της ιδιώτη, η Πρωτοβουλία Ερεσού κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά σήμερα στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Μυτιλήνης, ζητώντας επιτακτικά τη διερεύνησή της υπόθεσης από τη Δικαιοσύνη αλλά και την απόδοση ευθυνών σε όλα τα υπεύθυνα πρόσωπα, που με τις συμπεριφορές τους, «κινούνται υπεράνω του νόμου και θέτουν σε κίνδυνο το μέλλον της Ερεσού».

Αναλυτικά τα ερωτήματα που θέτει η Πρωτοβουλία στην μηνυτήρια αναφορά προς την Εισαγγελία είναι τα εξής: Πώς μπορεί μια έκταση 11.570,40 τ.μ. να γίνεται 13.264,34 τ.μ. χωρίς αντίτιμο και προηγούμενους τίτλους; Πώς μπορεί μια έκταση που αναγνωρίζεται τελεσίδικα και αμετάκλητα ως τμήμα αιγιαλού και παραλίας να χαρακτηρίζεται ως οικόπεδο; Πώς γίνεται ο επιστημονικός συνεργάτης του δημάρχου, που θέλει η παραλία της Ερεσού να μείνει αδόμητη να είναι και ο αρχιτέκτονας της οικοδομικής άδειας της «επενδύτριας»; Πώς γίνεται η γνωμοδότηση του δικηγόρου του δήμου να αναφέρει ότι η προέγκριση της οικοδομικής άδειας πρέπει να ανακληθεί αλλά οι υπάλληλοι του δήμου να προχωρούν στη χορήγηση της προέγκρισης και ούτε γάτα, ούτε ζημιά; Πώς γίνεται οι υπάλληλοι της Υ.ΔΟΜ. του δήμου Δυτικής Λέσβου να αρνούνται προκλητικά να σεβαστούν τελεσίδικες και αμετάκλητες αποφάσεις δικαστηρίων; Πώς γίνεται για τον δήμαρχο και τη σύζυγό του, δεσμευτικές νομικές διατάξεις να είναι ευχολόγια και κατευθύνσεις αλλά το Συμβούλιο Επικρατείας να βγάζει αποφάσεις βάσει αυτών; Πώς γίνεται από τη μια ο δήμαρχος να δηλώνει ότι η παραλία της Ερεσού θα μείνει αδόμητη και από την άλλη οι υπηρεσίες του να εκδίδουν οικοδομικές άδειες για την παραλία;

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Πρωτοβουλίας:

Παράνομη και με την βούλα του Δημοσίου!

Εδώ και ένα χρόνο έχουμε ξεκινήσει έναν αγώνα να υπερασπιστούμε τον τόπο που αγαπάμε. Και το κάνουμε κάθε μέρα, βήμα βήμα, με επιμονή, πίστη, αγάπη, αγωνία και κυρίως με ανιδιοτέλεια. Σε όλο αυτό το χρονικό διάστημα γνωρίσαμε απαξίωση από μερικούς, ειρωνεία και πολλές ανυπόστατες μπούρδες.

Επί ένα χρόνο η Ιδιώτης που θέλει να καταστρέψει την παραλία Ερεσού δηλώνει ότι είναι νόμιμη. Στην ίδια ακριβώς γραμμή κινούνται άνθρωποι σε θέσεις κλειδιά. Από τις υπαλλήλους της ΥΔΟΜ που εξέδωσαν την προέγκριση μέχρι και την οικοδομική άδεια. Από το Δήμαρχο που δηλώνει ένα χρόνο τώρα ότι δεν μπορεί να κάνει τίποτα γιατί η κυρία είναι “νόμιμη”. Μέχρι και τον mr “Πως την λένε την κυρία;” βουλευτή του νησιού. Δυστυχώς στην παγίδα να αναπαράγουν αυτή την πιπίλα περί νομιμότητας έπεσαν και κάποιοι, πολλοί λίγοι η αλήθεια, άνθρωποι που σχετίζονται με την Ερεσό.

Είναι όμως τελικά νόμιμη;

Εμείς ξέρουμε ότι δεν είναι. Πλέον όμως δεν είμαστε οι μόνοι που το λέμε. Ενημερώνουμε την τοπική κοινωνία ότι το Δημόσιο πήρε θέση στην αγωγή που έχει καταθέσει ο σύλλογος μας όπου και αμφισβητεί το τίτλο ιδιοκτησίας. Και πήρε θέση ΥΠΕΡ της Πρωτοβουλίας Ερεσού δηλώνοντας ότι το διορθωτικό συμβόλαιο του 14′ όπου εμφανίζει 13.5 στρέμματα και όχι 11.5 είναι ΠΑΡΑΝΟΜΟ.

Ποιος είναι λοιπόν με την λάθος πλευρά της ιστορίας; Ποιος σιγοντάρει είτε από συμφέρον, είτε από βλακεία την καταστροφή της Ερεσού;

Ο κόσμος το έχει τούμπανο και εσύ κρυφό καμάρι λέει ο σοφός λαός, εμείς βέβαια δεν νιώθουμε τόσο υπερήφανοι, που χρειάζεται να καταφεύγουμε στη Δικαιοσύνη για τα αυτονόητα, που έπρεπε ήδη να έχουν γίνει, από όσους βρίσκονται στις υπεύθυνες θέσεις.

Για όσους έχουν λύσεις αλλά ή τις κρατάνε για τον εαυτό ή την παρέα τους ή τις κοσκινίζουν ακόμη, να τους ενημερώσουμε, ότι θα έχουν τη δυνατότητα να μας τις πουν ή αν δεν μπορούν, έχουμε εμείς ήδη έτοιμες να τους προσφέρουμε, όπως κάναμε ανιδιοτελώς όλο το προηγούμενο διάστημα.

Υ.Γ. Σας ευχαριστούμε για τη μοναδική εμπειρία να ξεχειμωνιάσουμε στην παραλία, για να αποτρέψουμε τις μπουλντόζες της «επενδύτριας», όπως και καταφέραμε, ενώ εσείς θα έπρεπε να κάνετε τα αυτονόητα. Αν νομίζετε, ότι πτοηθήκαμε, όπως βλέπετε, αυταπατάσθε οικτρά. Πιο ατσαλωμένοι ποτέ, η εμπειρία αυτή μας έκανε να αγαπήσουμε περισσότερο τον τόπο μας και τους ανθρώπους του.

Υ.Γ. 2 Έχει και άλλα όπλα η φαρέτρα… Ου μπλέξεις με την Πρωτοβουλία.

Ούτε σκέψη για τσιμέντα πάνω στην παραλία μας – Καμία παρέμβαση από τον δρόμο και κάτω.

Ούτε βήμα πίσω!

Πρωτοβουλία Ερεσού – Περιβαλλοντικός Κοινωνικός Σύλλογος.

 

 

To top