Τσίπρας: «Αποτελεί ύβρις για τη Λέσβο να εμπαίζεται με το προσφυγικό»

Τσίπρας: «Αποτελεί ύβρις για τη Λέσβο να εμπαίζεται με το προσφυγικό»

Πρώτος σταθμός των περιοδειών, ήταν η Λέσβος  τόνισε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας  κατά την ομιλία του στην πλατεία Σαπφούς τονίζοντας ότι είναι ο τόπος της δικαιοσύνης και της φιλοξενίας. «θα προχωρήσουμε μαζί και στα καλά και στα δύσκολα» είπε χαρακτηριστικά.  Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στην ομιλία του στη Μυτιλήνη εξαπέλυσε δριμύτατη κριτική κατά της κυβέρνησης για την ακρίβεια, καθώς και για τα θύματα της πανδημίας.  Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε όμως στο προσφυγικό υπογραμμίζοντας ότι θα πρέπει η κυβέρνηση να θεωρεί «ανόητους τους Μυτιληνιούς» αφού όπως πρόσθεσε «δεν εξηγείται αλλιώς από τη μια να πανηγυρίζει για την επίλυση του προσφυγικού και από την άλλη να δαπανά εκατομμύρια ευρώ για νέες δομές».

Επέρριψε ευθύνες στην κυβέρνηση για την ρήτρα αναπροσαρμογής στους λογαριασμούς ρεύματος που οδήγησε σε απόγνωση τους πολίτες. «Μετέτρεψαν τη ΔΕΗ από δημόσια επιχείρηση σε πρωταθλητή του ράλι των αυξήσεων» είπε χαρακτηριστικά. «Έχουν κάνει και την πανδημία σε ευκαιρία για ληστεία εκατομμυρίων με απευθείας αναθέσεις» ανέφερε σε άλλο σημείο.

Κριτική άσκησε και στα ζητήματα εξωτερικής πολιτικής, στη στάση της κυβέρνησης στον πόλεμο στην Ουκρανία με την αποστολή πολεμικού υλικού αλλά και τις σχέσεις με την Τουρκία.

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν παρέλειψε να σχολιάσει το γεγονός ότι την ίδια ημέρα της επίσκεψής του στη Μυτιλήνη προγραμματίσθηκε επίσκεψη υπουργού που «μοιράζει υποσχέσεις για έργα εκατομμυρίων στο νησί». «…Θα έρχομαι συχνότερα» είπε χαρακτηριστικά «αν είναι να σας φέρνω χρηματοδοτήσεις».

Όσο αφορά το προσφυγικό είπε ότι «ίσως θεωρούν τους Μυτιληνιούς ανόητους» « δεν εξηγείται αλλιώς το γεγονός ότι δαπανούν εκατομμύρια ευρώ για νέα δομή την ίδια ώρα που πανηγυρίζουν για τη μείωση των αιτούντων άσυλο.  Ο ίδιος επανέλαβε τις καταγγελίες για επαναπροωθήσεις . «Η Ελλάδα οφείλει να σέβεται το διεθνές δίκαιο και τις αξίες του ανθρωπισμού που η Λέσβος ανέδειξε στα πέρατα του πλανήτη» είπε χαρακτηριστικά.

Αναφέρθηκε ακόμη όσο τη Λέσβο,  στα θέματα υγείας και έκανε λόγο για υποβάθμιση  των Κέντρων Υγείας, για το Πανεπιστήμιο Αιγαίου που όπως ανέφερε αποψιλώνεται σταδιακά για τα ζητήματα των αγροτών και των αλιέων . Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε και στο σεισμό της Βρίσας με αφορμή συζήτηση που είχε  στην αγορά της Μυτιλήνης με έναν κάτοικο του σεισμόπληκτου χωριού    τονίζοντας το γεγονός ότι δεν υπάρχει καν Συντονιστής για το σεισμό. Ειδική αναφορά έκανε στην αύξηση των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων.

Καταλήγοντας επανέλαβε τις  δεσμεύσεις του  ΣΥΡΙΖΑ  για  δικαιοσύνη, αύξηση του κατώτατου μισθού, κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής .

To top