Μενδώνη: «Προτεραιότητα του Υπουργείου η στήριξη της πολιτιστικής κληρονομίας της Μυτιλήνης»

Μενδώνη: «Προτεραιότητα του Υπουργείου η στήριξη της πολιτιστικής κληρονομίας της Μυτιλήνης»

Την πρόθεση του Υπουργείου Πολιτισμού να στηρίξει την πλούσια πολιτιστική κληρονομιά της Μυτιλήνης τόνισε  σε δήλωσή της μετά τη συνάντηση με το Δήμαρχο Μυτιλήνης Στρατή Κύτελη , η Υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη.

Η Υπουργός αναγέρθηκε στα έργα στο Κάστρο Μυτιλήνης, στον Άγιο Θεράποντα, το Βαλιδέ Τζαμί, ενώ έκανε γνωστό ότι μετά τα έργα στο Μουσείο Τεριάντ που προώθησε η ίδια ως Γενική Γραμματέας του Υπουργείου , θα προωθήσει έργα και για το Μουσείο Θεόφιλου.

Σε μια εποικοδομητική συζήτηση που ακολούθησε, η κυρία Μενδώνη εξέφρασε την ευαρέσκειά της για τις προτεραιότητες που έχει θέσει η Δημοτική Αρχή για τις υποδομές του πολιτισμού στο Δήμο και ανακοίνωσε ότι αποτελεί κυβερνητική και προσωπική επιθυμία του πρωθυπουργού η αναβάθμιση της Δημοτικής Πινακοθήκης, για την οποία υποσχέθηκε  επιχορήγηση με το ποσό των 800.000 από το Ταμείο Ανάκαμψης, καθώς και η σύναψη προγραμματικής σύμβασης μεταξύ Δήμου Μυτιλήνης και Υπουργείου Πολιτισμού για την ανάπλαση και εκσυγχρονισμό του μουσείου Θεοφίλου.

Επίσης, εμφανίστηκε θετική στην πρόταση  να τεθούν Φεστιβάλ του Δήμου, όπως τα Θεοδώρεια και το Λεσβιακό Καλοκαίρι, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού

 

 

 

To top